Clinton-angreb på Trump sprænger Twitter

Efter endnu et angreb fra Donald Trump er Hillary Clinton nu gået til modangreb i samme tone.

Natten til fredag har op mod 215.000 Twitter-brugere delt Clintons kølige svar til Trump på Twitter. (Foto: Justin sullivan © Scanpix)

Det bitre opgør mellem de to amerikanske præsidentkandidater Donald Trump og Hillary Clinton på de sociale medier nåede torsdag aften nye højder i en opsigtsvækkende udveksling.

Den republikanske kandidat Donald Trump har ikke været bleg for at kritisere Hillary Clinton i hårde vendinger, og torsdag greb han igen chancen, efter at hun fik en støtteerklæring fra præsident Barack Obama.

Denne gang tog den 68-årige Hillary Clintons kampagne dog handsken op.

- Slet din Twitter-konto, lød det kølige svar fra Hillary Clintons Twitter-konto.

Det svar har omkring midnat natten til fredag fået 215.000 Twitter-brugere til at dele opslaget i et retweet - et tal, der natten til fredag konstant voksede. Dermed er det blevet valgkampens mest delte opslag på det sociale medie Twitter.

https://twitter.com/HillaryClinton/status/740973710593654784

Opslaget førte samtidig til en række svar fra både Donald Trump og andre republikanere, der i flere tilfælde henviste til den e-mail-skandale, som opstod under Hillary Clintons tid som udenrigsminister.

Andre svar kræver, at hendes mand - den tidligere præsident Bill Clinton - sletter sin profil på datingappen Tinder, før Donald Trump skal slette sin Twitter-profil.

Det er et forsøg på at henvise til den tidligere præsidents affære med assistenten Monica Lewinsky, mens han var præsident.

Dagens nyhed fra Hillary Clintons kampagne - en video hvor præsident Barack Obama erklærer sin støtte til Clinton - fik lidt under 10.000 delinger af andre Twitter-brugere.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter