Clinton sender svada mod Trump efter storsejr: Vi skal nedbryde barrierer – ikke bygge mure

Hillary Clintons nye valg-slogan og appel til sorte vælgergrupper, skaffede hende en overlegen sejr i South Carolina-primærvalg.

Hillary Clintons kampagne sigter i høj grad på at tiltrække afroamerikanske vælgere. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Hillary Clintons sejr over rivalen Bernie Sanders i nattens primærvalg i South Carolina blev endnu mere overlegen end forventet.

Ifølge det amerikanske medie CNN endte Hillary Clinton med at tage hele 73,5 procent af stemmerne mod Bernie Sanders 26 procent.

Clinton har over de seneste måneder opbygget og forfinet sin kampagne, som nu fokuserer på at ”nedbryde race, kønsmæssige og økonomiske barrierer".

- Vi må indse, at systematisk racisme stadig findes mere end halvtreds år efter Rosa Parks og Dr. King, sagde Hillary Clinton med reference til de to sorte rettighedsforkæmpere.

Hillary Clintons sejr i South Carolina tilskrives i høj grad hendes appel til netop de afroamerikanske vælgergrupper, som Bernie Sanders er notorisk dårlig til at tiltrække.

I sejrstalen rettede hun også en kommentar mod sin rival på den anden side af det politiske spektrum, Donald Trump.

- I modsætning til, hvad I hører, så skal vi ikke gøre USA til et stort land igen. USA stoppede aldrig med at være et stort land, sagde hun om Donald Trumps kampagne ”make America great again.”

- Men vi skal gøre USA til et helt land igen, i stedet for at bygge mure, må vi nedbryde barrierer.

Hillary Clinton har nu vundet tre ud af fire staters opbakning i demokraternes primærvalg.

På tirsdag gælder det den såkaldte 'Super Tuesday', hvor der skal stemmes i 11 stater.

Facebook
Twitter