Clinton vil bortdonere støttepenge fra skandaleramt Hollywood-producent

Harvey Weinstein har i mange år været en fremtrædende sponsor for Demokraterne.

Hillary Clintons præsidentvalgkamp var blandt andet støttet med midler fra Hollywood-producenten. (Foto: CHRIS KEANE © Scanpix)

Hillary Clinton er "chokeret" og "væmmes" over sexskandalen med Hollywood-producenten Harvey Weinstein.

Den tidligere præsidentkandidat for Demokraterne vil derfor bortdonere de penge, hun modtog i støtte fra filmproducenten under sin valgkamp.

- Jeg giver 10 procent af mine indtægter til velgørenhed hvert år, og der er INGEN tvivl om, at de her penge vil være en del af det.

- Jeg var rystet, da jeg hørte om skandalen, hvor så mange mennesker nu er trådt frem og har fortalt om en helt anden side af en person, som jeg og mange andre har kendt, siger Hillary Clinton i et interview med CNN.

Harvey Weinstein blev søndag fyret fra sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company, på grund af anklager om sexchikane.

Det skete, efter at det amerikanske ugemagasin The New Yorker har kunnet fortælle, at flere kvinder er blevet seksuelt chikaneret eller udnyttet af den kendte Hollywood-producent. Ifølge avisen The New York Times har Weinstein desuden indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane, over tre årtier.

Store stjerner som Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Rosanna Arquette har rettet anklager mod Hollywood-kanonen.

Gwyneth Paltrow har fortalt, at Weinstein har forsøgt at overtale hende til at give ham massage på sit hotelværelse, da hun var yngre.

Angelina Jolie har også haft så dårlig en oplevelse med Weinstein, da hun var yngre, at hun har nægtet at arbejde sammen med ham og advaret andre om at gøre det samme.

Ifølge talskvinde Sallie Hofmeister benægter Harvey Weinstein alle anklager.

Harvey Weinstein på en cafe i Los Angeles. (Foto: PETER FOLEY / POOL © Scanpix)

Fremtrædende sponsor for Demokraterne

Harvey Weinstein har i mange år været en fremtrædende sponsor for Det Demokratiske Parti.

Ifølge CNN har han blandt andet hjulpet med at indsamle over 1,5 millioner dollar - 9,4 millioner kroner - til partiet, som Hillary Clinton stillede op for under præsidentvalgkampen mod Donald Trump.

- Folk i partiet har i årtier værdsat hans hjælp og støtte. Men historierne og reaktioner, som kommer frem nu, viser, at den her type adfærd ikke kan tolereres eller ignoreres, siger Hillary Clinton om sexchikane-anklagerne mod Harvey Weinstein.

Hun er selv en kendt ven af Harvey Weinstein, og CNN beskriver, hvordan hun sammen med sin mand, tidligere præsident Bill Clinton, flere gange har lejet et hus ved siden af Hollywood-producenten i ferieområdet The Hamptons.

Den tidligere demokratiske præsident i USA Barack Obama og hans hustru, Michelle, har også offentligt taget afstand fra Harvey Weinstein.

Bafta, British Academy of Film and Television Arts, har ifølge BBC udelukket Weinstein som medlem, og medlemmerne af det amerikanske Oscar-akademi mødes lørdag for at diskutere, hvordan de skal reagere på anklagerne.

Facebook
Twitter