Clooney: Latterligt med så store pengebeløb i politik

Hollywood-stjernen har selv afholdt en fundraise-fest til fordel for Clinton, hvor det kostede over to millioner kroner for et par at deltage.

Clooney har oplyst, at Hillary Clinton ikke får alle pengene fra fredagens store fest. De skal også gives til andre demokrater, så partiet igen kan få flertal i Repræsentanternes Hus og Senatet. (Foto: Yoshikazu TSUNO © Scanpix)

Beløbene i amerikansk politik er uanstændige.

Sådan lyder det fra Hollywood-stjernen George Clooney, der er gået aktivt ind i den amerikanske valgkamp for at støtte Hillary Clinton.

- Det er en uanstændig mængde penge. Sanders-kampagnen har helt ret, når de nævner det. Det er latterligt, at vi skal have så store pengebeløb i politik, siger George Clooney ifølge Independent.

Hans melding kommer, efter at han selv fredag holdt en stor fundraise-fest, hvor deltagerne skulle betale over 2,3 millioner kroner pr. par for at deltage.

Flere Bernie Sanders-tilhængere var mødt op foran feststedet i San Francisco for at protestere over prisen, ligesom Sanders forud for primærvalget i en storstilet tv-reklame har kritiseret Hillary Clinton for at være afhængig af indsamlede penge til at køre sin kampagne.

Bernie Sanders samler selv millioner af dollars ind hver måned, men ifølge hans kampagne sker det ved småbeløb doneret af private, almindelige vælgere.

Californien er afgørende, hvis Sanders skal vinde over Clinton. Som meningsmålingerne ser ud lige nu, fører Clinton dog i staten med 47 procent mod Sanders' 41 procent.

Der er primærvalg i solskinsstaten 7. juni, og der 475 delegerede på spil.

Det kræver 2.382 delegerede at blive Demokraternes præsidenkandidat. Lige nu har Hillary Clinton 1.758 herunder 469 superdelegerede, mens Bernie Sanders har 1.076 inkl. 31 superdelegerede.

FacebookTwitter