CNN: Satellitfoto afslører hidtil ukendt missilbase i Nordkorea

Forskere siger, at landet har fortsat udbygning af anlæg under diplomatisk tøbrud.

USA siger, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un ikke lever op til de aftaler, der blev indgået på et topmøde med Donald Trump i juni. (Foto: KCNA Via KNS © Scanpix)

Nordkorea fortsætter med at udbygge anlæg, der kan bruges til at affyre langtrækkende missiler - på trods af diplomatiske tilnærmelser til USA og Sydkorea.

Det siger forskere ved instituttet Middlebury Institute of International Studies at Monterey til tv-stationen CNN.

Forskerne har studeret nye satellitfoto af et bjergområde i den nordlige del af Nordkorea, og her har de opdaget et hidtil ukendt anlæg, der tilsyneladende er opført til langtrækkende missiler, der potentielt kan nå USA.

Anlægget ligger i nærheden af den allerede kendte missilbase Yeongjeo-dong, men forskerne kan ikke afgøre, om det nyopdagede anlæg er en udbygning til den kendte base eller en selvstændig enhed.

Stor aktivitet

Satellitbillederne viser stor aktivitet på begge anlæg, som er blevet udbygget siden det historiske topmøde mellem den nordkoreanske diktator Kim Jong-un og USA's præsident, Donald Trump, i juni.

CNN understreger, at Kim Jong-un ikke bryder nogen aftaler med USA og Sydkorea ved at producere og opsætte eksisterende missiltyper.

Men nyheden om endnu et nordkoreansk missilanlæg kommer på et tidspunkt, hvor den diplomatiske proces mellem USA og Nordkorea tilsyneladende er kørt fast.

USA nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton udtalte tidligere på ugen, at Nordkorea ikke lever op til den aftale, som blev indgået på topmødet i juni.

Amerikanerne arbejder i øjeblikket på at få et nyt topmøde i stand mellem de to landes ledere i begyndelsen af 2019.

Ifølge CNN ligger missilanlæggene i den nordlige del af Nordkorea, nær grænsen til Kina:

Facebook
Twitter