Concorde-rapport fastslår ikke årsag til ulykken

De franske myndigheder har udsendt en foreløbig rapport om Concorde-flystyrtet nær Paris den 25. juli. Ifølge rapporten var det kontroltårnet, der gav piloten den skræmmende besked om, at der var ild i flyet, men den fastslår ikke den præcise årsag til ulykken, hvor 113 omkom - heriblandt to danskere.

De franske myndigheder udsendte torsdag deres første rapport omdet franske Concorde-flystyrt nær Paris den 25. juli, men derbliver intet fastslået om den præcise ulykkesårsag.

Mindre end et minut efter at det dødsdømte franske Concorde-flylettede fra Charles de Gaulle-lufthavnen den 25. juli med kurs modNew York, lød det fra lufthavnens kontroltårn:

"Concorde 4590. Der er flammer. Der er flammer bag jer."

Syv sekunder efter kunne førstepiloten konstatere fejl i flyetsene motor og yderligere syv sekunder senere råbte andenpiloten:

"Pas på hastighedsindikatoren"

Og fra kontroltårnet lød svaret:

"Det brænder virkelig, og jeg er ikke sikker på, at det kommerfra motoren".

Udskriften af lydsporet, der i aftes blev offentliggjort af defranske myndigheder, viser, at fra besætningen blev advaret og tilConcorden ramte et hotel, gik der kun et minut og 18 sekunder. 113mennesker omkom, heriblandt to danskere.

I rapporten advares om, at formålet ikke er at give nogenskylden for ulykken, men at beskrive flyvningen og styrtet idetaljer.

Det forreste venstre dæk eksploderede efter at være blevetflænset af et 43 centimeter langt metalstykke, som ikke var en delaf flyet. Eksperter har skønnet, at dele af det eksploderede dækmåske ødelagde flyets brændstoftanke, som lækkede, hvorved derudbrød brand.

BEA er ikke i stand til at fastslå med sikkerhed, hvad derforårsagede branden eller flyets efterfølgende motorproblemer. Derer heller intet sikkert om, hvorvidt metalstykket stammer fra etandet fly i Charles de Gaulle-lufthavnen.

Facebook
Twitter