Connie Hedegaard skal gøre Norge grønnere

EUs tidligere klimakommissær Connie Hedegaard hjælper borgerlig norsk regering med grøn omstilling.

Connie Hedegaard skal hjælpe Norges regering med at omstille landet til en grønnere økonomi. Hun bliver en af to hovedkræfter i et udvalg, der skal udarbejde en rapport til 2016. (Foto: Folketinget)

Connie Hedegaard, med en fortid som EUs klimakommissær og dansk klimaminister, skal rådgive den borgerlige norske regering om grøn omstilling.Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.Connie Hedegaard er med i et udvalg om grøn konkurrenceevne, som Norges statsminister, Erna Solberg, fra partiet Høyre tirsdag præsenterede sammen med partifællen klima- og miljøminister, Tine Sundtoft.

Skal rådgive om grøn omstillingUdvalget skal fremlægge sin rapport til regeringen i oktober 2016.- Den norske regering har ikke bedt os rådgive om, hvorvidt grøn omstilling kan gennemføres. Den har bedt os rådgive om, hvordan vi skal gøre det, siger Connie Hedegaard til NTB.Udvalget skal hjælpe Norge gennem to udfordringer: En svækket olieindustri og globale klimaforandringer med højere gennemsnitstemperatur.

To førstevælgere i udvalgetI udvalget sidder også Idar Kreutzer, administrerende direktør fra Finans Norge. Han og Connie Hedegaard skal samle bidrag fra en række eksperter i det norske samfund.- Det, vi skal gøre, er at hente kundskaben frem, sætte den i en sammenhæng og bidrage til, at regeringen kan lave politik af den, siger Ida Kreutzer.Organisationer skal bidrageDer er ifølge klima- og miljøminister, Tine Sundberg, mange derude, som har gode idéer om, hvordan man udvikler grøn konkurrenceevne.- Derfor giver vi udvalget mandat til at bede om råd og indspil fra alle, som kan bidrage til det grønne skifte - fra norske selskaber, lønmodtagerorganisationer, forskere og miljøorganisationer, siger Tine Sundberg.De norske miljøorganisationer glæder sig over udvalget, men organisationen Bellona er skeptisk over, at der kun er to medlemmer fra den politiske højreside.- Det virker mærkeligt. Norge skal igennem en enorm omstilling. Det er et meget vigtigt arbejde, som dækker alle politikkens område, siger Bellonas fagchef, Hallstein Havåg./ritzau/

Facebook
Twitter