Corona har lukket landet uden coronatilfælde: Diplomater må ty til håndkraft for at komme ud af Nordkorea

Den nordkoreanske jernbanedrift er stoppet på grund af corona.

Der er mange forskellige måder at have sidste arbejdsdag på. Nogle må brødebetyngede bære en kasse med deres ejendele fra kontoret, andre bliver klappet ud med mousserende vin og en kage.

Og så er der dem, der må skubbe en vogn ad skinnerne på jernbanen mellem Nordkorea og Rusland.

I går skulle otte russiske medarbejdere på den russiske ambassade i Nordkorea og deres familier tilbage til deres hjemland.

Og det gik ikke helt let til.

Selskabet med små børn skulle selv skubbe vognen en kilometer over grænsen. (© Russian Foreign Ministry)

32 timer i tog, to timer i bus og derfra med håndkraft

På grund af coronaviruspandemien har Nordkoreas grænser været lukket i over et år - og det samme har det meste transport ind og ud af landet, der i øvrigt ikke officielt har konstateret et eneste coronavirustilfælde.

Næh, de måtte være opfindsomme, som det russiske udenrigsministerium skriver i et Facebook-opslag.

- Vi måtte tage en lang og svær rejse hjem. Først 32 timer med tog, derefter to timer mere med bus til grænsen.

Derfra var al motorkraft reduceret til selskabets eneste mand, ambassadesekretæren Vladislav Sorokin, der måtte skubbe en vogn med al bagage og flere børn en kilometer henover Tumenfloden og grænsen, som man kan se på videoen øverst i artiklen, før de blev mødt af deres landsmænd.

På trods af at Nordkorea officielt ikke har haft et eneste coronatilfælde har styret indført en striks nedlukning, der gør det svært at bevæge sig rundt i landet. Mange diplomater har gennem det seneste år forladt landet, og mange vestlige landes ambassader er lukket.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk