Corona-hotellet på Tenerife: 14 dages isolation

Gæsterne på det karantænelagte hotel skal isoleres i to uger.

På hotellet H10 Costa Adeje Palace Hotel må de cirka 1.000 gæster ikke forlade deres værelser på grund af frygt for corona-smitte. (Foto: DESIREE MARTIN © Scanpix)

Gæsterne på et hotel på den spanske ferieø Tenerife er lige nu i karantæne og må ikke forlade deres værelser.

De skal forblive i isolation i 14 dage endnu. Det oplyser spanske sundhedsmyndigheder til nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere i dag blev det meldt ud, at gæsterne ville få lov til at forlade hotellet, så snart de var blevet undersøgt af det spanske

sundhedsvæsen
og ikke viste symptomer på coronasmitte.

Sådan lød det fra den spanske sundhedsminister, Salvador Illa, på et

pressemøde
tirsdag.

- Alle gæsterne, som befinder sig på hotellet, bliver undersøgt af vores sundhedsteam. Hvis de har virale symptomer, vil de blive underlagt vores protokol. Hvis de ikke har nogen symptomer, kan de gøre, hvad de vil, sagde han.

Men nu forlænges karantænen, og gæsterne skal altså forblive

isoleret
på deres værelser i to uger.

Ved en pressekonference i dag oplyser de kanariske øers

sundhedsvæsen
, at de screenede alle hotellets gæster på ni timer. Fire personer blev testet positive og er derfor indlagt på et hospital, hvor de efter sigende skulle være ved godt helbred.

Hotellets ansatte

Normalt har det været proceduren for mulige coronasmittede, at blive holdt i karantæne i to ugers tid.

De ansatte, som ikke var på arbejde, da hotellet blev sat i karantæne, mødte op på arbjede tirsdag morgen. De blev alle kontrolleret for symptomer og derefter sendt hjem.

- De har alle skrevet under på et dokument, hvor de lover ikke at forlade deres hjem i to uger. Der er ingen, som holder øje med dem, men de er engageret i samfundet, og jeg er sikker på, at de vil holde, hvad de lover, fortæller Ruth Giménez, der er tillidsmand på hotellet, til den spanske avis El País.

Danskere i karantæne

På hotellet er ægteparret Hanne og Søren Christensen og deres to børnebørn også i karantæne. De skal holde sig på deres to hotelværelser, indtil de får mere at vide.

- Vi har desværre ikke hørt noget som helst nyt om, hvornår vi kan forlade vores hotelværelse, siger Søren Christensen til P1 Morgen.

Ægteparret fortæller, at de lige nu kun kan være i kontakt med børnebørnene via mobilen, da de har et værelse for sig selv. Søren Christensen har også lavet en rundsvisning af det værelse, hvor han med sin kone lige nu er fanget.

Ægteparret fortæller også, at de er blevet undersøgt af det spanske

sundhedsvæsen
i nat.

- To sygeplejersker bankede på vores dør i nat klokken 2.40. De tog vores temperatur med sådan et instrument på panden, siger Søren Christensen.

Midt i interviewet får ægteparret leveret to poser med proviant til dagen. De får også valget mellem te eller kaffe til morgenmaden, inden Søren Christensen fortæller videre.

- Vi fik overrakt et termometer. Så vi skal tage vores temperatur her klokken otte og så igen klokken 18 i aften. Det skal vi notere, og så går jeg ud fra, at de går rundt og samler det ind, vi har skrevet ned.

Ægteparret fortæller til sidst, at de i det mindste har både kortspil, yatzy og backgammon til at underholde sig. Men de havde nu håbet på at kunne komme hjem på fredag, som oprindeligt var planen.