Corona-udbrud stopper BTS-koncert: 2,5 millioner bliver bedt om at holde sig indendøre

Mindst 35 nye tilfælde af den frygtede virussygdom holder indbyggere i Sydkoreas fjerdestørste by fra gaderne.

Det er blot en måned siden, at man i den sydkoreanske by Daegu konstaterede det første tilfælde af Corona-virus.

Det samlede antal smittede i Sydkorea er nu steget til i alt 104, hvoraf omkring halvdelen af dem er konstateret inden for de sidste to dage.

51 af tilfældene stammer fra Daegu og en nærliggende provins. Samtidig er det første dødsfald i landet som følge af virusset bekræftet.

Det oplyser landets center for sygdomskontrol til nyhedsbureauet Yonhap.

Byens borgmester, Kwon Young-jin, har derfor omgående anmodet befolkningen om at holde sig indendøre og bedt landets regering om hjælp til at inddæmme udbruddet.

- Den nationale indsats, der i øjeblikket er fokuseret på at blokere, at virus bliver båret ind (fra Kina, red.) og dæmme op for spredningen, er ikke tilstrækkelig i forhold til at forhindre sygdommen i at sprede sig i lokalsamfundene, siger Kwon Young-jin.

- Borgerne bliver bliver rådet til at bære ansigtsmasker og afholde sig fra at gå udenfor, siger Kwon Young-jin ifølge Korea Times.

Hos Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er man opmærksom på stigningen i smittetilfælde i Sydkorea, bekræfter WHO-talsmand Tarik Jasarevic.

- WHO er i tæt kontakt med den sydkoreanske regering om, hvordan vi håndterer den klynge af tilfælde af corona-virus, der er blevet bekræftet i området omkring Daegu.

Aflyser BTS

I Daegu har man allerede forsøgt at gøre, hvad man kan for at imødegå, at virus breder sig - blandt andet ved at lukke offentlige biblioteker og børnehaver.

Byens højesteret har blokeret flere af bygningens indgange og en kæmpekoncert med K-popstjernerne BTS på byens stadion er blevet aflyst som følge af udbruddet.

Det sydkoreanske k-pop band BTS skulle have optrådt om to uger i Daegu. Her ses de til en nytårskoncert på Manhattan i New York. (Foto: JEENAH MOON © Scanpix)

35 af de registrerede smittetilfælde er sporet tilbage til den sydøstlige region. Her menes de at have deltaget i den samme gudstjeneste, hvor en 61-årig kvinde har været smittebæreren, skriver Korea Times. Hun blev testet positiv for corona-virus tirsdag.

Menigheden Shincheonji har i alt 74 kirker rundt om i landet. Alle er efter kirkens eget udsagn lukket, og dets følgere er blevet bedt om at deltage i gudstjenester på YouTube i stedet.

Meldingen fra Sydkorea kommer, samme dag som man i Kina - hvor udbruddet oprindeligt begyndte - melder om det laveste antal nye smittede af coronavirus på et døgn siden 25. januar.

De kinesiske sundhedsmyndigheder melder om 394 nye smittetilfælde.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter