Coronaferie i Tyskland: Få svar på 5 vigtige spørgsmål

Det er igen muligt frit at tage på ferie til vores naboland.

I dag åbnede Danmark grænsen for tyske turister. Danskerne kan også rejse frit til Tyskland. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

I dag lemper Udenrigsministeriet sin rejsevejledning, så det igen bliver muligt frit at tage til Island, Norge - og ikke mindst: Tyskland.

Ifølge rejsebureauet FDM Travel tegner vores naboland syd for grænsen til at blive danskernes helt store feriefavorit i coronasommeren 2020.

Men uanset om du søger op i de tyske Alper eller tager på vinferie til floden Mosel - så er ikke alt som det plejer i Tyskland i coronakrisen.

Hvis du gerne vil undgå alt for mange turister, kan det for eksempel være en god ide at undgå tyskernes top fem feriemål.

Det kan også være, du skal søge mod mindre populære overnatningssteder, da der kan være rift om dem.

Læs mere om det og få svar på fem vigtige spørgsmål herunder:

1

Hvordan er situationen i Tyskland i forhold til coronapandemien?

I Tyskland har de været omtrent lige så effektive til at bekæmpe virus, som vi har i Danmark. Dermed har de også kunnet genåbne samfundet hurtigt og omfattende.

Så du vil finde et land, der er cirka lige så langt som vores i forhold til at nå tilbage til en form for normalitet. Men selvfølgelig præger coronakrisen stadig dagligdagen. Der gælder også i Tyskland visse regler, påbud og nye måder at gøre tingene på, som du skal være opmærksom på.

2

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

Tyskland er klar til de danske turister, de fleste overnatningssteder er åbne igen.

Du skal dog være opmærksom på, at hoteller og campingpladser ofte har begrænset kapacitet, det vil sige færre hotelværelser og længere mellem hver campingvogn end normalt. Man vil forhindre, at for mange mennesker bor sammen og kan smitte hinanden.

Men det betyder, at der kan blive rift om populære overnatningssteder, også fordi usædvanligt mange tyskere påtænker at holde sommerferie i hjemlandet. Bemærk også, at visse ferieregioner, blandt andet ved Østersøen og Nordsøen, ikke tillader dagsturister.

3

Tager tyskerne særlige forholdsregler i forhold til coronavirus?

Den største forskel i forhold til Danmark er det landsdækkende påbud om at bære mundbind i butikker og offentlige transportmidler. Tyskere holder også en halv meters ekstra afstand til hinanden, det vil sige halvanden meter.

Og så skal du være opmærksom på, at de tyske delstater hver især kan have egne regler - for eksempel for, hvor mange mennesker man må mødes med, og hvilke typer restaurationer må holde åbent og hvor længe.

ADAC – det tyske FDM – giver et godt overblik (på tysk) her: https://www.adac.de/news/coronavirus/

4

Skal jeg være bange for at blive syg i Tyskland?

Helt grundlæggende: nej, ikke så længe du passer på dig selv og tager de nødvendige forholdsregler. Smittetrykket svarer omtrent til det danske, og tyskerne er generelt opmærksomme på sundhed og hygiejne – også på overnatningssteder og turistmål.

Skulle du føle dig syg, har Tyskland et af verdens bedste sundhedssystemer, og der er sjældent langt til en dygtig læge. Og hvis du skal hurtigt hjem, kan du nå Danmark på en halv til en hel dag.

5

Og hvis jeg vil være i fred for alt for mange andre turister?

Så skal du måske undgå tyskernes top-5-feriemål:

1. Østersøkysten, 2. Harzen, 3. Schwarzwald, 4. Chiemgau, 5. Erzgebirge – og danskernes: 1. Bodensee/tyske Alper, 2. Schwarzwald, 3. Rhin/Mosel, 4. Harzen, 5. Østersøkysten. *

*Kilder: www.vergleich.org og FDM Travel