Coronaramt pilgrimsfærd i gang i Mekka

Antallet af muslimske pilgrimme er skåret ned fra millioner til få tusinde.

Pilgrimme begyndte her til morgen at ankomme til muslimernes største helligdom, Ka'baen i den store moske i Mekka i Saudi-Arabien.

Normalt deltager over to millioner mennesker fra hele verden i pilgrimsfærden hajj til Mekka, som er en af de fem grundlæggende søjler i islam.

Men på grund af coronavirus lukker de saudiarabiske myndigheder kun nogle få tusinde ind i Mekka i år.

Saudi-Arabien har haft et af de største udbrud af coronavirus i regionen med over 270.000 smittede og næsten 3.000 dødsfald.

Derfor har ingen udlændinge fået lov til at rejse ind i Saudi-Arabien for at deltage i årets hajj. Myndighederne har dog sørget for, at der er repræsentanter for 160 nationer blandt dem, som bliver lukket ind. De heldige udlændinge boede i Saudiarabien i forvejen.

 • Pladsen med Ka'baen er blevet forsynet med ringe, der skal holde pilgrimmene adskilt, mens de, som traditionen foreskriver, går syv gange rundt om helligdommen. (Foto: - © Scanpix)
  1 / 9
 • Der er også markeringer på gulvet ved nogle søjler, hvor pilgrimmene symbolsk kaster sten mod Satan. (Foto: Saudi Press Agency © Scanpix)
  2 / 9
 • De få udvalgte pilgrimme har været i karantæne, før de bliver sluppet ind i Mekka - først derhjemme og derefter på hoteller i den hellige by. (Foto: SAUDI MINISTRY OF MEDIA © Scanpix)
  3 / 9
 • Pilgrimme begyndte at gå rundt om Ka'baen med behørig afstand til hinanden onsdag morgen. (Foto: SAUDI AL EKHBARIYA TV © Scanpix)
  4 / 9
 • Et stort antal telte er rejst til pilgrimmene i Mekka. (Foto: Saudi Press Agency © Scanpix)
  5 / 9
 • Sikkerhedsfolk står foran busser, som skal fragte pilgrimme ind til hjertet af Mekka. (Foto: SAUDI MINISTRY OF MEDIA © Scanpix)
  6 / 9
 • En tredjedel af de personer, som har fået adgang til Mekka i år er sikkerhedsvagter og sundhedspersonale. (Foto: SAUDI MINISTRY OF MEDIA © Scanpix)
  7 / 9
 • Sådan plejer der at se ud ved Ka'baen i Mekka under pilgrimsfærden. Billedet her er fra august 2019. (Foto: Ümit Bektas © Scanpix)
  8 / 9
 • Endnu et billedet fra 2019's hajj, hvor det fremgår, at social distancering ikke er normal praksis under højtiden i Mekka. (Foto: Ümit Bektas © Scanpix)
  9 / 9
Facebook
Twitter