Coronavirusset har nu krævet over 1000 menneskeliv i Kina

På tværs af Kina har coronavirusset dræbt 1016 mennesker siden midten af december. Langt de fleste i Hubei.

I provinsen Hubei har myndighederne rapporteret om 103 nye dødsfald på et enkelt døgn (Arkivfoto). (Foto: © BEHROUZ MEHRI, Ritzau Scanpix)

Coronavirusset har taget livet af flere end 1000 mennesker på tværs af Kina siden midten af december.

Det oplyser kinesiske sundhedsmyndigheder tirsdag morgen lokal tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt er 1016 mennesker døde af virusset på landsplan i løbet af de seneste to måneder.

Stigningen i dødstallet sker, efter at de lokale sundhedsmyndigheder i provinsen Hubei har rapporteret om 103 nye dødsfald på et enkelt døgn.

I sin daglige opdatering tirsdag morgen oplyser sundhedskommissionen i Hubei således, at virusset for første gang, siden det brød ud, har krævet over 100 menneskeliv i provinsen på et enkelt døgn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge myndighederne døde 103 mennesker af virusset i Hubei mandag alene. I alt døde 108 mennesker i hele Kina af virusset mandag.

Det er i Hubei-provinsen, at millionbyen Wuhan ligger, og det er her, at coronavirusset har sit epicenter.

Det seneste døgn er der registreret 2097 nye tilfælde af smittede i Hubei. Det bringer det samlede antal smittede i provinsen op på 31.728 ved udgangen af mandag, oplyser sundhedskommissionen i Hubei.

I alt er 974 mennesker døde af virusset i Hubei-provinsen alene siden midten af december.

For hele Kina gælder det tirsdag, at 42.638 mennesker er bekræftet smittet med virusset, oplyser myndighederne ifølge AFP.

Allerede søndag oversteg det samlede antal virusdødsfald på tværs af Kina det antal menneskeliv, som virusset sars tog i 2002 og 2003. Dengang mistede 774 mennesker livet til sars i Kina.

Kinesere venter på behandling på et Røde Kors hospital i Wuhan. (Foto: © Hector retamal, Scanpix)

En opgørelse fra John Hopkins University i Baltimore, USA, viser natten til tirsdag dansk tid, at 42.767 mennesker er smittet med coronavirus på verdensplan.

Langt de fleste af disse tilfælde er registreret i fastlands-Kina.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 27 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien og Sverige.

/ritzau/