Tema Cosby-sag

Cosby går efter at få sagen afvist

Komikerens advokater bad i retten dommeren om at droppe anklagerne mod ham.

Sagen mod 78-årige Bill Cosby om sexovergreb bryder en ti gammel aftale om ikke at anklage ham, mener hans forsvarere.

Bill Cosbys advokater vil under et retsmøde i byen Norristown i Pennsylvania senere tirsdag bede dommeren om at droppe anklagerne mod den amerikanske komiker for et seksuelt overgreb i 2004.

Forsvarsadvokaterne mener, at sagen går imod en ti år gammel mundtlig aftale med den offentlige anklager om, at Cosby ikke vil blive anklaget for et formodet overgreb mod kvinden Andrea Constand.

Her ankommer Bill Cosby til retten. Klik på play.

Bill Cosby blev i december sigtet i den 12 år gamle sag, der blev rejst, umiddelbart før at den ville være faldet for forældelsesfristen.

I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for overgrebet, men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder siden er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

Komikeren selv erkender at have begået utroskab, men afviser anklagerne om seksuelle overgreb, ligesom han også har nægtet sig skyldig i sagen fra Pennsylvania.

/ritzau/