Cosby hiver model i retten for falske sex-beskyldninger

Bill Cosby, der er anklaget af over 50 kvinder for seksuelle overgreb, trækker nu den amerikanske model Beverly Johnson i retten for æreskrænkelser.

Over 50 kvinder beskylder Bill Cosby for seksuelle overgreb. Men det er altså ikke alle, der har ret, mener Cosby, som varsler søgsmål mod syv kvinder. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Den amerikanske komiker Bill Cosby har sagsøgt modellen Beverly Johnson for ærekrænkelse, efter hun flere gange over de seneste måneder har påstået, at den fallerede amerikanske superstjerne bedøvede hende og udnyttede hende seksuelt i 1980'erne, skriver The Guardian.

I et års tid har flere og flere sluttet sig til de nu over 50 kvinder, der hævder, at Bill Cosby har forgrebet sig seksuelt på dem. Fem af kvinderne har indledt civile sager mod den detroniserede komiker.

Men der er altså ikke hold i alle anklagerne, fastholder 78-årige Bill Cosby, der har annonceret, at syv kvinder foreløbigt vil blive hevet i retten for bagvaskelse.

Ifølge Cosby har han aldrig tilbragt tid alene med Beverly Johnson.

Hans advokat skriver selv i søgsmålet, at anklagerne mod Cosby "har været central i hendes forsøg på at genopstå. Hun har plantet de falske anklager gentagne gange på skadelig vis i artikler, interview og i tv-optrædener."

  • Sagen mod Cosby kulminerede i juli, da 35 kvinder stod frem på forsiden af New York Magazine, og fortalte, at var blevet seksuelt udnyttet med piller.

  • Overgrebene er angiveligt sket fra 1960'erne og frem til 1996.

  • Bill Cosby nægter selv alle anklager, men tidligere denne måned er det via retsdokumenter kommet frem, at han i 2005 indrømmede, at han havde købt receptpligtige, beroligende piller, Quaaludes, med det formål at give dem til unge kvinder for derefter at have sex med kvinderne.