Da prins Harry mødte Meghan: Jeg vidste, at jeg virkelig måtte stramme mig an

Prins Harry friede til den amerikanske skuespiller, mens de var i gang med at stege kylling.

Prins Harry havde aldrig hørt om Meghan Markle, da han for halvandet år siden var ved at gøre sig klar til at skulle på date med hende.

Det var en af deres fælles veninder, som havde arrangeret stævnemødet mellem de to.

Og den britiske prins havde ikke set tv-serien "Suits", som den amerikanske skuespillerinde havde en af hovedrollerne i, så han var på bar bund, da han tog afsted.

Men da han mødte hende, indså han med det samme, at han blev nødt til at gøre sig umage.

- Det var en smuk overraskelse, da jeg gik ind i rummet og så hende sidde der. Jeg tænkte: 'Ok, jeg bliver virkelig nødt til at stramme mig an nu. Nu sætter jeg mig ned, og så sørger jeg for, at vi får os en god snak'.

Er han en rar person?

Det fortæller den 33-årige prins i sit første fællesinterview med Meghan Markle, der her til aften er blevet bragt på den britiske tv-station BBC.

Det sker, efter det britiske kongehus tidligere på dagen annoncerede, at prinsen næste forår skal giftes med den tre år ældre amerikaner.

Her fortæller Meghan Markle, at hun heller ikke kendte meget til prins Harry, da hun skulle møde ham for første gang.

Hun havde selvfølgelig hørt om den britiske kongefamilie, understreger hun. Men som amerikaner havde hun ikke fulgt detaljeret med i prinsens gøren og laden.

Og det eneste, hun ville sikre sig inden daten, var, at han var en ordentlig person.

- Hvis han ikke var rar, ville det ikke give meget mening. Vi mødtes til en drink, og efter ret kort tid begyndte vi at snakke om, hvad vi skulle den efterfølgende dag. For vi ville gerne mødes igen, husker hun.

Forlovelsen mellem den britiske prins og den amerikanske skuespillerinde har skabt overskrifter verden over. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Scanpix)

Camperede under stjernerne

Forholdet udviklede sig hurtigt derfra.

Efter tre-fire uger inviterede prinsen, der er den femte i rækken til den britiske trone, Meghan Markle på safari i Botswana.

Det var kun de to, og de var alene i fem dage.

- Vi camperede sammen under stjernerne, og det var helt fantastisk. Vi var helt alene, hvilket for mig var altafgørende for, at jeg kunne sikre mig, at vi fik mulighed for at lære hinanden at kende, siger han.

Det gjorde de. Trin for trin, fortæller prinsen.

Det var først efter et halvt år, at pressen fik nys om forholdet. Og den rolige periode har været altafgørende for dem, forklarer Meghan Markle.

- Vi havde så lang tid til blot at knytte os til hinanden, og der gik aldrig mere end to uger, uden at vi så hinanden, siger Meghan Markle, der indtil for nylig boede i den canadiske storby Toronto, hvor "Suits" bliver optaget.

- Det var et langdistanceforhold, men vi fik det til at fungere.

Ramt af løgne

Da forholdet blev offentligt kendt for godt et år siden, eksploderede interessen fra den ene dag til den anden.

Og prinsen valgte kort tid efter at udsende en noget opsigtsvækkende pressemeddelelse, hvor han blandt andet bad pressen om at lade hende være i fred.

- Hans kæreste, Meghan Markle, har været offer for en bølge af misbrug og chikane, lød det i meddelelsen fra Kensington Palace, hvor pressen også blev beskyldt for at beskrive Meghan Markle, hvis mor er afroamerikaner, med racistiske undertoner.

Meghan Markle erkender, at det lyder naivt nu. Men da hun lærte prinsen at kende, havde hun ikke troet, at der ville komme så meget fokus på dem.

- Det var en barsk forandring. Til at begynde med blev vi ramt af så mange løgne, og derfor besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville læse noget om os. Hverken det positive eller det negative, fortæller hun i interviewet.

Opmærksomheden kom også bag på prinsen, selvom han vidste, at forholdet ikke ville gå helt ubemærket hen.

- Man kan have nok så mange samtaler og prøve at forberede sig på det. Men vi har helt uforberedt på det, der skete, siger han.

Friede over kylling

Prins Harry friede til hende tidligere på måneden, mens de var i gang med at stege en kylling i hans lejlighed i Kensington Palace.

- Det var bare sådan en vidunderlig overraskelse. Det var så sødt, naturligt og meget romantisk. Han gik ned på knæ, siger Meghan Markle.

Sagde du ja med det samme?

- Ja. Jeg kunne næsten ikke lade ham færdiggøre sit frieri. Jeg sagde: 'Må jeg sige ja nu?', fortæller hun.

- Det var et virkelig dejligt øjeblik. Bare os to, tilføjer prins Harry.

Forlovelsesringen er blandt andet prydet med diamanter fra en juvelsamling, der tilhørte prins Harrys mor, den afdøde prinsesse Diana.

Og det har været vigtigt for prinsen, at hans mor også får lov til at spille en rolle.

- Det er dage som i dag, hvor jeg savner at have hende omkring og fortælle hende de gode nyheder. Men jeg er sikker på, at hun er med os et andet sted, hvor hun hopper op og ned i begejstring, siger han og understreger, at han er sikker på, at hun ville have været glad for Meghan Markle.

Selvom Meghan Markle nu kan se frem til et liv i pressens søgelys, føler hun dog ikke, at hun har måttet give afkald på noget.

- Jeg ser det som en forandring. Et nyt kapitel, siger hun til BBC.

Og til trods for, at parret ikke venter barn i øjeblikket, så håber de, at de kan starte en familie i fremtiden.

- Det er et skridt ad gangen, siger prins Harry.

Parret skal giftes i foråret 2018. (Foto: Neil hall © Scanpix)
FacebookTwitter