Dårlig nyhed for dansk jehovas vidne i Rusland: Løsladelse udskudt

Myndighederne vil have taget Dennis Christensens sag op igen. Indtil da må han blive i fængsel.

Dennis Christensen blev i janaur idømt seks års fængsel for at videreføre Jehovas Vidner. (Foto: ANDREW OSBORN)

Han håbede på at være en fri mand i overmorgen. Nu må danske Dennis Christensen indtil videre blive i sin fængselscelle i byen Lgov i det vestlige Rusland. Hvor længe, ved han ikke.

I maj 2017 blev Dennis Christensen anholdt under en gudstjeneste for Jehovas Vidner i byen Orjol, syd for hovedstaden Moskva. Danskeren har været fængslet lige siden.

For bare en uge siden godkendte en domstol en anmodning om tidlig løsladelse.

Irina Christensen er Dennis Christensen russiske hustru. Her poster hun et brev til sin fængslede mand. (Foto: ANDREW OSBORN)

I stedet for at afsone de sidste to års fængsel skulle Dennis Christensen betale en bøde på, hvad der svarer til omkring 38.000 kroner.

Men nu har myndighederne anket afgørelsen om at bytte fængselsstraf til bøde. Sagen skal nu for en russisk appeldomstol. Det kommer til at tage uger, for sagen overhovedet kommer for retten, frygter Dennis Christensens russiske advokat.

- Først derefter skal domstolen tage stilling til Dennis Christensens sag, og så må vi se, lyder det fra advokat Anton Bogdanov.

Isoleret

Advokaten frygter, at en løsladelse ikke bliver en realitet i juli måned.

- Jeg er særligt pessimistisk, fordi Dennis Christensen som noget nyt nu er placeret i en isolationscelle. vi kan ikke få at vide, hvad han har gjort for at blive isoleret, siger advokaten.

Jehovas Vidner er forbudt i Rusland. Dennis Christensen blev i 2019 idømt seks års fængsel for at tilhøre en "ekstremistisk organisation".