Daglige angreb på danske soldater

Danske soldater i Afghanistan bliver dagligt beskudt af håndvåben, morterer og raketter. Alle soldater har det godt

Britiske soldater ses her i Helmand-provinsen. Det er også her, at de danske soldater holder til. (Foto: scanpix © Scanpix)

Danske soldater angribes dagligt i Afghanistan. Siden 26. juli har Hærens Operative Kommando meldt om tre angreb på lejren i Musa Qala, som ligger i den sydlige Helmand-provins.

Angrebene sker med håndvåben, morterer og raketter.

Danskerne i lejren forsvarede sig og tilkaldte flystøtte. De har det alle godt.

Kørte på mine

Taleban-oprørsstyrker har allerede flere gange angrebet de danske soldater, da de kom til MusaQala. Tre soldater blev såret, da de kørte på en mine under fremrykningen i det sydlige Afghanistan.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) vurderede i sidste måned, at sikkerhedssituationen er "kritisk" i den sydlige del af Afghanistan, hvor de i alt 290 danske soldater nu er blevet indsat. Ifølge FE står soldaterne over for selvmordsbombere og angreb fra Taliban-styrker.

- Sikkerhedssituationen er kritisk i det sydlige og østlige Afghanistan, hvor oprørskampen er domineret af Taliban. Der er løbende angreb og sammenstød. Antallet af angreb er markant højere end i resten af landet, skriver FE i en såkaldt trusselsvurdering.