Dalai Lama udskrevet: 'Har det rigtig godt igen'

Tibets åndelige leder har været indlagt tre dage med smerte i brystet og hoste.

Dalai Lama blev tirsdag fløjet fra Dharamsala for at blive konsulteret af læger i New Delhi. Her blev han indlagt og behandlet for en infektion. (Foto: Patrick Hertzog © Ritzau Scanpix)

Dalai Lama er udskrevet fra et hospital i den indiske hovedstad, New Delhi, efter tre dages indlæggelse.

Det oplyser en talsmand for Tibets åndelige leder natten til i dag dansk tid.

- Han blev udskrevet klokken otte i morges, siger talsmanden Tenzin Taklha.

Han oplyser, at den 83-årige Dalai Lama "har det rigtig godt igen".

Dalai Lama blev tirsdag indlagt med hoste og smerte i brystet. Allerede torsdag blev han meldt i bedring efter medicinsk behandling for en infektion.

Han blev tirsdag fløjet fra Dharamsala for at blive konsulteret af læger i New Delhi.

Konflikten mellem Tibet og Kina

Dharamsala, som ligger i det nordlige Indien, har været Dalai Lamas tilholdssted, siden han flygtede fra Tibet i 1959. Herfra fungerer han som tibetanernes buddhistiske leder.

Kina og Tibet har været i en langstrakt og ophedet konflikt, siden Kina tilbage i 1950 besatte Tibet og tvang Dalai Lama på flugt.

Kineserne besatte Tibet efter kommunisternes magtovertagelse i Beijing. Ifølge den kinesiske regering var Tibet "en del af moderlandet", som skulle genforenes med Kina.

I 1959 gjorde befolkningen i Tibet oprør mod den kinesiske besættelsesmagt for at beskytte deres religiøse overhoved, Dalai Lama.

Oprøret blev dog slået ned af Kinas hær. Dalai Lama - den 14. og nuværende - flygtede efterfølgende over Himalaya til Indien.

De seneste 60 år har Kina "moderniseret" Tibet og koloniseret landet med millioner af kinesiske indvandrere. Tibetanere er i dag en klar minoritet i regionen.

Det kinesiske kommunistparti udøver streng kontrol med buddhistiske klostre i Tibet. Munke tvinges på "genopdragelse" og skal tage afstand fra Dalai Lama, som Kina kalder "Slangens hoved".

Ifølge Amnesty International og FN sker der massive krænkelser af tibetanernes menneskerettigheder.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter