Danmark deltager ikke i økonomisk topmøde i Saudi-Arabien

Næste uges store investeringskonference i Saudi-Arabien får ikke dansk deltagelse.

Hverken udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) eller andre fra det officielle Danmark deltager i investeringskonferencen i Saudi-Arabien. (Foto: Mads Claus Rasmussen © DR ARKIV)

Ingen fra hverken Udenrigsministeriet eller den danske ambassade i Saudi-Arabien deltager, når Future Investement Initiative-konferencen åbner i næste uge, oplyser Udenrigsministeriet.

Konferencen kaldes også 'ørkenens Davos med henvisning til verdens økonomiske forum, der hvert år afholdes i den schweiziske by Davos.

Her mødes mange af verdens økonomisk mest magtfulde mennesker. På samme måde stod højtstående erhvervsfolk og politikere i kø for at møde Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bil Salman, i Saudi-Arabien sidste år.

Den magtfulde kronprins i oliestaten var klar med investeringer i milliardklassen til eksempelvis talende robotter og storbyer, der skal bygges fra bunden.

I år er det afbuddene, der står i kø, formentlig på grund af sagen om den saudiske journalist Jamal Khashoggi, der er dræbt på det saudiske konsulat i Istanbul i Tyrkiet.

Ministre fra USA, Frankrig og Australien har meldt afbud. Det samme har topchefer fra investeringsbanken JPMorgan, bilfabrikanten Ford, industrikoncernen Siemens og kørselsappen Uber.

Der er ikke tale om et afbud fra Danmark, da der ikke var truffet beslutning om, hvorvidt Danmark ville sende en officiel delegation.

Tidligere på aftenen kom det frem, at Udenrigspolitisk Nævn har aflyst en såkaldt studietur til Saudi-Arabien.

/ritzau/