Danmark er stadig det næstmest fredelige land i verden

Angrebene i København i februar er årsag til, at Danmark ikke er helt så sikkert, men andenpladsen over fredelige lande holdes.

På samme måde som angrebene på Krudttønden og den jødiske synagoge i København har påvirket Danmarks indeks over fredelige lande, har angrebet på Charlie Hebdo påvirket Frankrigs og Belgiens indeks.

Ifølge årsrapporten fra Instituttet for Økonomi og Fred er Island det fredeligste land i verden at bo i efterfulgt af Danmark, mens Syrien er det mindst fredelige.

Når det gælder Danmark er Danmark gået en smule tilbage, og det skyldes angrebet på Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i København i februar samt den militære deltagelse i internationale aktioner. Men andenpladsen rokkes der ikke ved.

Charlie Hebdo påvirker Frankrig og Belgien

På samme måde er indekset for Frankrig og Belgien faldet på grund af angrebet på satirebladet Charlie Hebdo i januar.

Derimod er Grækenland, på trods af landets økonomiske problemer, røget 22 pladser op, og det skyldes et fald, når det gælder vold og politisk terror.

Instituttet undersøger hvert år 162 lande, når det gælder sikkerhed, antallet af lokale og internationale konflikter og graden af militær.

81 lande er blevet mere fredelige

Konklusionen er, at 81 lande siden sidste år er blevet fredeligere, mens 78 lande er blevet mindre fredelig.

Ifølge instituttet er Mellemøsten og Nordafrika den mest voldelige region i verden.

I alt døde 180.000 mennesker sidste år i verdens konflikter, mens tallet i 2010 var 49.000.

Fire lande rykker mest frem på listen

15 af de 20 mest fredelig lande ligger i Europa, mens Mellemøsten og Nordafrika er de mest urolige lande.

Lande som Ginea-Bissau, Elfenbenskysten, Egypten og Benin er de lande, der har rykket mest frem på listen over mest fredelige lande, og det skyldes, at de har afsluttet konflikter.

Libyen efterfulgt af Ukraine er de lande, der gik mest tilbage på listen.

De mange konflikter verden over kostede sidste år næsten 95.000 milliarder kroner eller 13 procent af verdens samlede bruttonationalproduk, skriver  i sin årsrapport.

Facebook
Twitter