Danmark hjalp FBI i international hackersag

FBI fik hjælp af blandt andet dansk politi i optrævlingen af en international hackerring. 24 er anholdt.

24 mistænkte hackere er blevet arresteret i en aktion, der strakte sig over fire kontinenter, lyder det fra amerikansk politi.

FBI fik hjælp fra blandt andet dansk politi i aktionen, der var rettet mod økonomisk kriminalitet på nettet og tyveri og misbrug af kreditkort og bankinformationer.

Under den to år lange efterforskning havde FBI-agenter udgivet sig for at være hackere på internettet og observeret, hvordan andre hackere delte metoder til at nedbryde datasikkerhesforanstaltninger og lave falske kreditkort.

Efterforskningen forhindrer mulige tab på 205 millioner dollar (1222 millioner kroner) på over 411.000 kreditkort, skriver FBI på deres hjemmeside.

11 blev arresteret i USA, mens 13 andre blev arresteret i blandt andet Storbritannien og Japan.

- Smarte computerkriminelle, der tror, at de kan gemme sig på internettet, kan ikke undvige lovens lange arm, siger chefanklager Preet Bharara.

Under aktionen har FBI ikke kun observeret hackernes aktiviteter, men også kontaktet flere ofre, der er blevet ramt af angreb og har vist dem, hvordan man lukker sikkerhedshullerne, og hvordan de skal beskytte sig i fremtiden.

Der blev ikke nævnt navne på virksomheder eller banker, der har været angrebet, i de dokumenter, der blev offentliggjort tirsdag.

De 24 anholdte er alle mænd mellem 18 og 25 år. Nogle af dem kan se frem til fængselsstraffe på 40 år eller mere, hvis de bliver dømt.

FBI-aktionen fokuserede på et forum på nettet, der blev hemmeligt oprettet af FBI i juni 2010.

Forummet "Carder profit" var et marked for registrerede brugere, hvor de kunne bytte stjålne kontonumre.

En af de anholdte, der gik under navnet "JoshTheGod" på nettet, er anklaget for at have handlet 50.000 stjålne kreditkortnumre. Den 18-årige mødte op foran dommer James Francis i klipklapper og jeans.

Hans pakistanske forældre så til fra tilskuerrækkerne, da den unge mand blev løsladt mod en kaution på 50.000 dollar.