Danmark sender soldater til Estland i 2017

Natos fremskudte bataljon i Estland ventes klar fra sommeren 2017. Danske stabsofficerer skal med fra start.

Nato vil i fremtiden øge sin militære tilstedeværelse hos forsvarsalliancens østeuropæiske medlemmer. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Op imod 200 danske soldater, der skal deltage i Natos fremskudte bataljon i Estland, kommer formentlig først afsted om mere end et år.

Det forventer forsvarsminister Peter Christensen (V), der onsdag deltager i Natos forsvarsministermøde i Bruxelles.

Storbritannien skal lede den fremskudte bataljon i Estland, og Frankrig ventes at være med i det lille baltiske land fra starten i sommeren 2017.

- Derfor bliver det sandsynligvis omkring årsskiftet 2017 til 2018, at vi skal have vores store bidrag derover, siger Peter Christensen.

Han forventer dog, at danske stabsofficerer vil være med i den ledelsesmæssige styring i Estland helt fra begyndelsen i midten af 2017.

Forsvarsminister mødes med britisk kollega

Peter Christensen skal onsdag aften mødes med den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, og den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, i Bruxelles.

- Det tegner godt, siger Peter Christensen inden mødet i Bruxelles, hvor de skal tale nærmere om, hvordan rotationen i Estland skal foregå.

- Der er en fleksibilitet for at få puslespillet til at gå op, så vi kan planlægge over en længere horisont, hvordan vi løbende skal rotere og afløse hinanden, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter