Danmark vil bekæmpe menneskesmuglere med krigsskib

Nato flytter en flådestyrke til indsats mod menneskesmuglere, siger Natos generalsekretær. Danmark er med.

Orlogsskibet Absalon har også tidligere været indsat i en Nato-mission. Nemlig i kampen mod pirater i Aden-bugten. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Nato vil med det samme flytte en flådestyrke over mod Tyrkiet og Grækenland, for at den kan blive sat ind i kampen mod menneskesmuglere, som fragter flygtninge og migranter over Det Ægæiske Hav fra Tyrkiet til de græske kyster.

Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde efter et forsvarsministermøde i Bruxelles.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) siger, at det danske flådefartøj Absalon bliver en del af indsatsen fra september.

- Jeg er glad for, at Nato - ud over at være en meget stærk forsvarsalliance - også har både den politiske vilje og evne til at træffe sådan en beslutning meget hurtigt og samtidig har den operative kapacitet til at hjælpe, siger Peter Christensen.

Ifølge ministeren skal besætningen ikke fysisk pågribe menneskesmuglerne, det er kystbevogtningens opgave.

- Men der kan være situationier,hvor en båd er ved at synke, og så gælder de almindelige regler til søs om at hjælpe mennesker i nød. Aftalen er så, at flygtninge i migranter fragtes tilbage til Tyrkiet, uanset hvor tæt de er på Grækenland, siger Peter Christensen.

Absalon er meldt til missionen i tre måneder, og formået er overvågning, så man får viden om, hvilke ruter menneskesmuglerne bruger, lyde det fra ministeren.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk