Danmark vil sende op til 200 soldater til Estland

De danske soldater skal indgå i en britisk bataljon.

Soldaterne, der skal til Estland er del af Natos kommende øgede tilstedeværelse i de baltiske lande og Polen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Danmark vil sende op til 200 soldater til Estland.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på twitter.

- DK bidrager med op til 200 soldater til forstærket tilstedeværelse i Estland indenfor britisk ramme, skriver Lars Løkke Rasmussen, der er i Warszawa for at deltage i Nato-topmødet fredag og lørdag.

- Vigtigt at sende signal om solidaritet

Statsministeren siger ved topmødet, at han endnu ikke vil sætte et helt nøjagtigt tal på.

- Det er vigtigt, at vi i den nye sikkerhedspolitiske situation, der tegner sig i Østersøområdet, får sendt et stærkt signal om solidaritet fra topmødet her og viser vores tilstedeværelse i Østersøområdet, i de baltiske lande og i Polen, siger Lars Løkke på topmødet.

Soldaterne, der skal til Estland er del af Natos kommende øgede tilstedeværelse i de baltiske lande og Polen for at afskrække eventuelle russiske angreb, som den vestlige militæralliance frygter. På Nato-topmødet forventes det, at der også bliver annonceret, at man sender bataljoner til Polen, Letland og Litauen - en i hvert land.

Storbritanniens forsvarsminister annoncerede tidligere i dag, at de sender en bataljon på 500 soldater til Estland. Derudover sender de 150 soldater til Polen.

Det er Storbritannien, Canada, Tyskland og USA, der skal lede de fire bataljoner.

Natos logik bag de forventede udstationeringer i Østeuropa er at den første soldat, som russerne måtte møde ikke er estisk eller polsk, men britisk eller amerikansk.

Dermed vil man bedre kunne sikre, at alliancens musketer-ed overholdes, så et angreb på ét Nato-land også praktisk talt vil blive opfattet som et angreb på alle Nato-lande.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk