Danmarks ambassade til turister i Thailand: Udvis respekt for sorgen

Den britiske ambassade opfordrer desuden sine borgere til at bære afdæmpet tøj.

Sørgende foran det hospital, hvor kongen var indlagt indtil sin død. (Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA © Scanpix)

Danskere i Thailand skal være opmærksomme på thaiernes følelser, efter landets konge er død. Den opfordring kommer fra den danske ambassade i Thailand.

- Der bør udvises respekt for det thailandske folks sorg over kongens død. De lokale medier bør tjekkes jævnligt, og de lokale myndigheders råd og anvisninger bør følges, skriver ambassaden på sin hjemmeside.

Den danske ambassade uddyber dog ikke nærmere, hvordan denne respekt skal udvises. Men det gør den britiske ambassade.

Storbritanniens ambassade: Bær afdæmpet tøj

- Du bør respektere det thailandske folks følelser og sensitivitet i denne tid. Adgang til underholdning, inklusive restauranter, barer og shopping-områder kan være begrænset, og du bør opføre dig respektfuldt i det offentlige rum. Bær afdæmpet og respektfuldt tøj, hvis muligt, skriver den britiske ambassade.

Den afdøde konge var særdeles afholdt i befolkningen, og ansatte på den danske ambassade har sammenlignet kongens død med, at man mister sin bedstefar.

Den svenske ambassade opfordrer også til respektfuld opførsel og minder svenskerne om den officielle sørgeperiode på et år, der starter i dag, samt at de Thailandske myndigheder har opfordret til at undgå festligheder i de første 30 dage efter kongens død.

Svenskerne gøres samtidig opmærksom på, at det er en alvorlig forbrydelse at opføre sig, så det kan tolkes, som om man vanærer kongehuset.