Danmarks ambassadør i USA svarer Fox-vært igen

Ambassadøren giver værten et faktaark, efter at hun har sammenlignet Danmark med Venezuela.

Fox Business Networks Trish Regan (th.) er ikke glad for Danmarks udgave af, hvordan et samfund skal opbygges. Det kommer til udtryk i indslaget, som finansminister Kristian Jensen (V) og en række andre danske politikere har kritiseret. (Foto: Chuck Burton © Ritzau Scanpix)

I et indslag på USA's mest sete erhvervskanal, Fox Business Network, sammenligner værten Trish Regan Danmark med Venezuela og påstår, at danskere hverken vil arbejde eller færdiggøre deres studier.

Det har nu fået Danmarks ambassadør i USA og hans folk til tasterne. På Twitter præsenterer ambassadør Lars Gert Lose en liste med fakta om Danmarks præstationer, der er udformet specielt til Trish Regan.

- Kære Trish Regan. Vi har lavet en hurtig research om Danmarks globale placeringer. Brugbart indhold til din historie om tilstandene i mit hjemland. Besøg Danmark selv (vi vil elske at assistere), selvom manglen på cupcake caféer nok vil være skuffende, skriver han på Twitter.

Beskeden på det sociale medie er efterfulgt af en liste over de forskellige placeringer, Danmark har i forhold til eksempelvis uddannelse, økonomi og innovation.

For eksempel at Danmark ligger i top ti over bedste lande i forhold til uddannelse. Og at tal fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, viser, at 75 procent af befolkningen i den erhvervsaktive alder er i arbejde - I USA er det 70, 6 procent. Her refererer ambassaden højst sandsynlig til værten Trish Regans påstand om, at ingen vil arbejde i Danmark.

Du kan se hele listen med fakta her.

Video flittigt delt

Indslaget fra den amerikanske tv-kanal, der er blevet flittigt delt på de sociale medier og set over en million gange på Facebook, begynder med dækbilleder af optøjer i Venezuela.

- Ingen mad, ingen job, vold, røverier. Det er, hvordan socialisme ser ud i Venezuela. Venezuelanere sulter. Når demokrater taler om socialisme, så siger de: Vi taler ikke om Venezuela. Vi taler om Danmark.

- Men noget er råddent i Danmark. For de gratis ting i Danmark er ikke gratis, siger Trish Regan i indslaget.

I går var finansminister Kristian Jensen (V) ude at kritisere indslaget for at være "vildt overdrevet og utroværdigt".

- Det er simpelthen et udtryk for, hvor politiserende amerikanske nyheder er blevet. Fuldstændig løsrevet fra fakta bruger man indslag til så fejlagtige påstande, sagde Kristian Jensen til Ritzau.