Danmarks ambassadør inden afstemning i Thailand: Undgå forsamlinger og alkohol

Danskere i Thailand skal udvise ekstra agtpågivenhed under folkeafstemningen om en ny forfatning.

En politimand står vagt, mens stemmebokse efterses og gøres klar inden folkeafstemningen i Bangkok, Thailand. (Foto: rungroj yongrit © Scanpix)

I morgen går thailænderne til stemmeurnerne for at stemme om en ny forfatning i landet.

I forbindelse med folkeafstemningen skal danskere, som befinder sig i Thailand, tage sig særlig i agt, hvis man støder ind i større forsamlinger og demonstrationer, fortæller Danmarks ambassadør i Bangkok, Mikael Hemniti Winther.

- Militæret har en meget restriktiv politik over for forsamlinger. Det er faktisk forbudt at forsamle sig og demonstrere. Så beskeden er for, at danskere er klar over, at det her sker i øjeblikket, siger han.

Thailands tidligere forfatning blev ophævet af militæret, da det i maj 2014 greb ind over for måneders politisk uro i Bangkok.

- Hvis man ser nogle forsamlinger eller demonstrationer, så skal man bare gå udenom, ligesom vi normalt rådgiver om i vores rejsevejledninger. Men man behøver ikke være bekymret eller dramatisk årvågen. Vi forventer ikke, at der sker noget, siger Mikael Hemniti Winther.

Han understreger desuden, at den generelle rejsevejledning for Thailand er uændret.

- Der er ikke nogen grund til at være bekymret, hvis man sidder derhjemme i Danmark og har nogle pårørende, som er i Thailand, siger han.

Den danske ambassade valgte allerede tirsdag at udsende beskeden, hvor man samtidig opfordrede til, at danske borgere overholder et forbud mod alkohol, som i dag, lørdag, er udstedt på grund af folkeafstemningen.

- Det er nu effektueret. Man har forbudt alkoholudskænkning efter klokken 17:30 i dag lokal tid. Derfor vil der være forbud mod udskænkning af alkohol alle steder offentligt i Thailand i dag og i morgen, siger han.

Så hvad anbefaler I danskere til i forhold til at drikke offentligt?

- Det skal man lade være med. Man skal overholde de bestemmelser, der er. Og når der er forbud mod udskænkning af alkohol, så vil det ikke være nogen god ide at gå rundt med en øl i gaden, siger han.