Danmarks udenrigsminister: Trump skifter mening, som vi andre skifter undertøj

Det betyder meget, om det er Hillary Clinton eller Donald Trump, der kommer til at sidde i Det Hvide Hus, lyder det fra Kristian Jensen.

Udenrigsminister Kristian Jensen: Med Trump er det virkelig som at trække et lod i tombolaen. (© 2016 Getty Images)

Det får stor betydning for Danmark, om det ender med en præsident Trump eller en præsident Clinton. Især bliver det vanskeligt, hvis Donald Trump er i Det Hvide Hus.

Sådan lyder det fra den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), efter at Super Tuesday nu er slut.

En valgdag i USA, hvor de to favoritter, Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton, udbyggede deres føringer med syv sejre hver.

- Det betyder meget for Danmark. Vi kender Hillary. Vi har kendt hende som udenrigsminister og politiker gennem mange år. Vi ved, hvad hun stod for, da hun sammen med sin mand var i Det Hvide Hus. Med Trump er det virkelig som at trække et lod i tombolaen - og vi trækker et lod hver morgen. Det bliver en fantastisk rutchebanetur, hvis Trump vinder, siger Kristian Jensen:

Og det er ikke kun i forhold til Danmark, at det bliver vanskeligere at samarbejde med USA, hvis det bliver en præsident Trump, der indtager Det Ovale Værelse fra januar 2017.

- Det kommer til at betyde meget for USA's stabilitet og samarbejde. For Trump er fuldkommen uforudsigelig. Det bliver meget, meget mere besværligt at arbejde sammen med USA. For det er jo ikke til at vide, hvad han mener i morgen. Han skifter jo holdninger, som vi andre skifter undertøj, siger den danske udenrigsminister og understreger:

- Men hvis han skulle ende der, er vores forpligtelse at stille Danmark bedst muligt og prøve at arbejde sammen med det store system, der er omkring ham, siger Kristian Jensen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1128518913865298