Tema Asylstramninger

Dansk ambassade i USA forsvarer asylregler på Facebook

Den danske ambassade i Washington forsøger at fortælle den rette historie om Danmarks asylpolitik.

Udenrigsminister Kristian Jensen og udlændingeminister Inger Støjberg har haft travlt med at forsvare den danske aylspolitik. (Foto: ERIC VIDAL © Scanpix)

De danske asylstramninger og især den såkaldte smykkelov har i de seneste uger vakt stor opsigt og negativ omtale i en lang række udenlandske medier.

Nu skyder den danske ambassade i Washington en charmeoffensiv i gang over for amerikanerne. Det sker på ambassadens hjemmeside og på de sociale medier.

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge.

Asylstramninger

Regeringen har vedtaget en række asylstramninger, som har vakt voldsom debat - både herhjemme og i udlandet. Blandt de mest diskuterede stramninger er, at asylansøgere skal betale en del af omkostningerne, hvis de har værdier for over 10.000 kroner. Og at de først kan søge om familiesammenføring efter tre år, mens deres sag er under behandling. Læs mere i temaet.

Gå til tema

Sådan lyder et af i alt seks punkter i et faktaark, som ambassaden har udfærdiget med overskriften "Fakta om Danmark & Flygtningekrisen i Europa".

På Facebook var indlægget torsdag eftermiddag blevet delt cirka 10.000 gange.

Her fortæller ambassaden om det antal af flygtninge, som Danmark modtog sidste år, om hvor mange flygtninge Danmark forventer at modtage i år, og om hvor stor en bidragyder Danmark er til verdens udviklingslande.

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge, lyder det.

Facts about Denmark & the refugee crisis in Europe:

Opslået af Embassy of Denmark in the United States på 27. januar 2016

Danmarks ambassadør i Washington, Lars Gert Lose, har derudover forsvaret den danske politik på tv-stationen BBC. Det skete i et interview onsdag.

Den danske ambassade i Washington fremhæver, at Danmark sidste år tog imod 21.300 flygtninge, hvilket gør Danmark til et af de ti medlemslande i EU, der modtog flest asylansøgere i forhold til indbyggertallet.

- Dette ville svare til, at USA tog imod 1,3 millioner flygtninge på et år.

/ritzau/

Kristian Jensennsen og Inger Støjberg har haft travlt med at forsvare den danske aylspolitik. Nu får de hjælp fra den danske ambassade i USA.

Opslået af DR Nyheder på 28. januar 2016