Dansk ambassade tæt på Bangkoks kaos

Den danske ambassade i Bangkok ligger i det område, der er ramt af urolighederne, forklarer den danske ambassadør, Michael Sternberg.

Den danske ambassade i Bangkok er tæt på skyderierne, forklarer ambassadør Michael Sternberg.

Den danske ambassade i Bangkok ligger tæt på, hvor skyderierne finder sted. Meget af vejen er spærret af, hvilket giver problemer for medarbejderne i ambassade-området.

- Vi ligger 4-500 meter derfra. Men heldigvis ligger vi ned ad en lille sidegade til den hovedvej, der fører ned til området, som er blevet lukket. Det har givet vores tyske naboambassade problemer. De kan nemlig ikke komme ud ogaf ambassaden og hjem, siger Michael Sternberg, som er dansk ambassadør i Thailand, til DR Nyheder.Hul i stakitFortidens kriser har fået den danske ambassade til at forberede sig på forhånd.

- For noget tid siden fik vi iværksat en evakueringsplan. Der hvor vi bor, er der en lille kanal, som vi har bygget en bro over og lavet en en åbning i et stakit. Det var der 50 mennesker, der så benyttede sig af i dag. Vi har også bedt folk, vi ikke selv skal bruge i dag, såsom visamedarbejdere, om at blive hjemme, og så kører vi kun med dem, vi har brug for, forklarer han.

Den danske ambassadør har set krisen eskalere fuldstændigt op til nu.

- Det har været en situation, der er tilspidset gennem lang tid. Den er koncenteret i Bangkoks kommercielle centrum med alle de store hoteller og varehuse. Der har de røde buret sig inde bag store barrikader. Regeringen vil få dem væk derfra, det bliver svært, og der er kampe og beskydninger, fortæller han.

'Sulter' dem ud

Lige nu prøver regeringen en ny strategi for at presse de Røde demonstranter væk fra byens gader.

- De prøver nu at 'sulte' dem ud ved at afbryde elekstricitetsforsyningen. Offentlig transport som metro og skytrain kører ikke længere. Så det er regeringesn håb at få så mange som muligt til at flytte sig, så der er så få civile som muligt, når der bliver sat et angreb indm siger han.

Bliv indedøre

Den danske ambassade har i lang tid advaret turister mod at rejse til den thailandske hovedstad, som situationen er nu.

- Vi kan kun opfordre folk til at læse den danske rejsevejledning, som vi opdaterer hele tiden. Hvis du ser noget, gå i den anden retning, hvis du føler dig usikker, så bliv indedøre. Igennem ganske lang tid har vi advaret mod at rejse til Bangkok, og det betyder efter min mening, at der ikke er ret mange turister tilbage. De, der er tilbage, er fastboende danskere i Bangkok, som kender byen og ved, hvordan de skal gebærde sig i den situation, siger han.