Dansk-amerikansk Demokrat: Jeg er glad for at Bernie bliver

Talsmand for Democrats Abroad David Miller havde regnet med Bernie Sanders-sejr i Californien.

Bernie Sanders har på trods af nederlagene ikke tænkt sig at stå af valgbussen. En beslutning som, David Miller mener, er god. (Foto: DR2)

Det er overraskende, at Hillary Clinton kunne sejre så stort ved nattens runde af det amerikanske primærvalg.

Det mener David Miller, der er talsmand for Democrats Abroad i Danmark.

- Jeg havde faktisk forventet, at Bernie Sanders ville klare sig ret godt - og ovenikøbet måske have vundet i Californien, siger David Miller.

Personligt er han Sanders-tilhænger, men han er dog samtidig glad for, at Demokraterne nu kan fejre den første kvindelige kandidat til embedet i det hvide hus.

- Jeg er glad for, det blev en kvinde, som endelig kan få lov til at stille op som præsidentkandidat, siger David Miller.

Hillary Clinton kunne i nat erklære sig som Demokraternes præsidentkandidat. Meldingen fra Clinton-lejren kom, mens resultatet for delstaten New Jersey stadig tikkede ind.

Ved nattens primærvalg i Californien, som ellers blev spået til at være Bernie Sanders-land, vandt Hillary Clinton en sikker sejr med næsten 56 procent af stemmerne.

- Det sydlige Californien har traditionelt set været lidt mere konservativt, siger David Miller med henvisning til, at det måske har været udslagsgivende for, at Hillary Clinton løb med sejren foran den mere venstreorienterede Sanders.

Bernie Sanders har efterfølgende udtalt, at han på trods af nederlagene ikke trækker sit kandidatur. En beslutning som, David Miller mener, er god.

- Det er fordi, at de unge og uafhængige vælgere, det vil sige dem, som ikke er demokrater, men alligevel stemmer demokratisk og stemmer mere progressivt end på Hillary Clinton, de kommer ikke til at stemme til november, hvis Bernie Sanders ikke fortsætter og holder fast i dem, siger han.