Dansk diplomat såret i Islamabad

Dansk diplomat såret af terrorbombe i Pakistan, oplyser Udenrigsministeriet Mindst 40 blev dræbt af den kraftige bilbombe ved et luksushotel i Islamabad.

En dansk diplomat er blandt de sårede efter en voldsom eksplosion, som omkring klokken 20 lokal tid fuldstændigt raserede i et luksushotel i Pakistans hovedstad Islamabad. Det bekræfter Udenrigsministeriet.

- Vi har fået bekræftet, at en dansk diplomat er såret og bragt til hospitalet. Repræsentanter fra den danske ambassade i Islamabad er nu på vej til hospitalet, siger Inge Durant, chef for bistand og beredskab i Udenrigsministeriet, til Ritzau.

PET i Islamabad

Den sårede dansker er bragt til Capital Hospital i Islamabad.

DR-Nyheder erfarer, at Politiets efterretningstjeneste allerede er i gang i forbindelse med eksplosionen på Hotel Marriott. Den danske efterretningstjeneste er i forvejen i Islamabad efter bombeattentet mod den danske ambassade tidligere i år.

Også tre amerikanske diplomater er bragt til hospitalet, oplyser den pakistanske tv-station Dawn TV.

Udenrigsministeriet undersøger

Her hjemme bekræfter Udenrigsministeriet over for DR Nyheder, at der opholdt sig danskere på Hotel Mariott.

Eksplosionen har kostet mindst 40 mennesker livet, mens omkring 200 er såret. Dødstallet ventes at stige. Nyhedsbureauet Reuters citerer en højtstående politimand for, at det drejer sig om en selvmordsaktion, hvor en bil lastet med sprængstof smadrede ind i hotellet.

Seks meter dybt krater

Bomben lavede et seks meter dybt krater og sprængte hele facaden af Hotel Mariott i stykker, oplyser den britiske tv-station BBC's korrespondent Barbara Plett fra Pakistan.

Hun fortæller, at der stiger en tyk røg om fra det ødelagte hotel, mens redningsfolk bærer blodige kroppe ud af bygningen. Der er ild i omkring 200 af hotellets 290 værelser.

Hotel Marriott ligger i nærheden af premierministerens residens og mange udenlandske ambassader i Islamabad. Sikkerhedsforanstaltningerne er meget strenge i området, hvor besøgende og køretøjer normalt bliver undersøgt.

Terrorangrebet kommer samme dag, som Pakistans nyvalgte præsident Asif Ali Zardari i sin første tale til parlamentet lovede at udrydde terrorisme.

Sidste år tog en selvmordsbombemand en sikkerhedsvagt med sig i døden, da han angreb hotellet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk