Dansk forsker på Boston-universitet: Heldigvis gik jeg hjem i god tid

Danske Jens Ravnsbæk er til daglig forsker på det universitet i Boston, hvor en politimand blev dræbt tordag aften amerikansk tid. Det er skræmmende at være så tæt på, fortæller han.

Kun 10 minutters gang fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), hvor en politimand blev dræbt torsdag aften amerikansk tid, sad den danske forsker i kemi Jens Ravnsbæk i sin lejlighed og hørte helikoptere cirkulere i luften.

- Det var heldigvis en af de dage, hvor jeg gik hjem fra arbejde i nogenlunde fornuftig tid. Men det er sket lige på den vej, hvor jeg går. Det er rimelig skræmmende, siger Jens Ravnsbæk til DR Nyheder.

Han roser universitetets lynhurtige reaktioner, efter at det stod klart, at en eller flere gerningsmænd stadig var på fri fod i området.

- Vi modtog sms'er og emails og blev også ringet op af universitetet ni minutter efter, at skyderiet var sket. Så vi vidste det faktisk, før det blev vist i fjernsynet, siger Jens Ravnsbæk.

Meget specielt at være i Boston nu

Det har været en særdeles usædvanlig uge i Boston. Mandag døde tre og over hundrede blev såret, da to bomber eksploderede i forbindelse med det traditionsrige Boston Marathon.

Og torsdag aften amerikansk tid blev en politimand altså dræbt af en eller flere gerningsmænd.

- Jeg har været i Boston i et år. Det er første gang, der sker så mange alvorlige ting. Men at det falder sammen i den samme uge, er selvfølgelig meget specielt og skræmmende, siger Jens Ravnsbæk, der hurtigt orienterede familie og venner i Danmark om, at han og konen er i god behold.

Kolleger fanget

Massachusetts Institute of Technology blev i kølvandet på skudepisoden lukket ned, og mange af Jens Ravnsbæks kolleger opholdt sig inde bag murene.

- De har været fanget på MIT indtil for ganske nylig. Jeg har været i kontakt med dem alle via email for at sikre, at de alle sammen er ved godt mod, siger han.

De tragiske begivenheder i denne uge har påvirket indbyggerne i Boston, og ifølge Jens Ravnsbæk hersker der en trykket stemning i byen lige nu.

- Mange er kede af det, og folk sørger. Det præger selvfølgelig alle. MIT har holdt sørgemøder, og der er hjælp at hente, hvis man føler sig usikker i sin hverdag. Det bliver uden tvivl en sorgens dag på MIT i morgen, siger Jens Ravnsbæk.

Facebook
Twitter