Dansk grænsekontrol truer ikke Schengen

Danske grænse-planer truer ikke Schengen-samarbejde, mener højtplaceret svensk EU-embedsmand.

(Foto: Pierre Mens © bridgephoto.dk)

De danske planer om at forstærke grænsekontrollen over for Sverige og Tyskland truer ikke Schengen-samarbejdet. Det siger Maria Åsenius, der er kabinetssekretær for den svenske EU-kommissær for indre anliggender, Cicilia Malmström.

Maria Åsenius deltog onsdag aften i et debatmøde i Malmø under titlen "Er drømmen om et grænseløst Europa ved at dø?", der var indkaldt for at diskutere blandt andet den forstærkede danske grænsekontrol og konsekvenser for Sverige.

- Alle, som er med i Schengen-samarbejdet, er tilfredse med aftalen, og flere vil med i samarbejdet, fortsætter Åsenius.

Schengenaftalen blev indgået i 1990 og har som mål at nedlægge grænsekontrollen mellem medlemslandene og harmonisere den eksterne grænsekontrol.

Venter på EU-Kommisssionen

Det liberale medlem af Europa-Parlamentet Lena EK, mener derimod, at de ny danske grænsekontroller er i strid med Schengen-samarbejdet.

Begge erkender dog, at EU-Kommissionen endnu ikke har været i stand til at sige, om de nye danske regler juridisk er i strid med Schengen-samarbejdet.

- Sagen er ved at blive undersøgt. Kommissionen har endnu ikke fået svar på alle de spørgsmål, som er blevet stillet til Danmark, siger Maria Åsenius.

De svenske debattører ser dog problemer på Øresundsbroen, og Lena Ek frygter, at togene over broen kan blive forsinkede på grund af de udvidede kontrol.

- Det er forkert, at danskerne ikke har diskuteret dette med svenskerne, siger Lena Ek.

Facebook
Twitter