Dansk Industri ser store muligheder i klimaaftale

Danske Industri glæder sig over den store klimaaftale, der lørdag er vedtaget i Paris.

Foreningen har regnet sig frem til, at eksporten kan fordobles til 120-125 milliarder kroner i 2030. (Foto: Francois Guillot © Scanpix)

Der er glæde i Dansk Industri over den klimaaftale, der lørdag aften er vedtaget i Paris. Kommer der handling bag ordene, vil det give store muligheder for danske selskaber, når verden efterspørger flere klimavenlige løsninger.

Aftalen omfatter alle lande i verden og vil ifølge interesseforeningen betyde, at der bliver sat endnu mere gang i udviklingen af nye teknologier og brancher, der beskæftiger sig med vedvarende energi og klimavenlige løsninger.

- Det er en historisk aftale. Det er først gang, vi ser en aftale, der er så bredt dækkende og så ambitiøs. Det er helt særligt, siger direktør i Dansk Industri Tine Roed.

Aftalen er samtidig godt nyt for selskaber som Vestas og Danfoss, der lever af vedvarende energi og klimavenlige løsninger.

- Danmark er i dag førende i Europa. Men hvis vi skal holde positionen, så skal vi hele tiden finde nye teknologier og bygge videre på det, vi har. Men vi har et fantastisk udgangspunkt, siger Tine Roed og fortsætter:

- Vi har virkeligt noget af byde ind med, og det skal vi herfra hjælpe vores medlemmer med at gøre.

I konkrete tal har foreningen regnet sig frem til, at hvis USA, Kina, EU og Mexico alle følger deres landeplaner - noget som den nye aftale pålægger alle lande at udarbejde - kan eksporten fordobles til 120-125 milliarder kroner i 2030.

/ritzau/

Facebook
Twitter