Dansk mand rapporteret død i kampe i Syrien

Ifølge brugere på flere Facebook-sider skulle manden angiveligt være blevet dræbt den 3. marts

Syriske oprørere

En dansk muslim meldes død i kamp i Syrien.

Ifølge brugere på flere Facebook-sider skulle manden angiveligt være blevet dræbt den 3. marts i Turkmen bjergene mellem Idlib og Latakia.

I statusopdateringerne udråbes han til martyr. En skandinavisk amatørhjemmeside, der overvåger islamisk ekstremisme på nettet skriver desuden, at manden før har kæmpet i Libyen. Han konverterede ifølge siden til islam for 11 år siden.

Første etniske dansker dræbt i SyrienIfølge DRs retskorrespondent, Claus Buhr, er den dræbte danske muslim lig med en mand født i 1983, der går under navnet Abdul Malik, der er den første etniske dansker, der er dræbt i konflikten i Syrien.

- Jeg har mødt ham flere gange blandt andet i forbindelse med terrorsagen fra Glostrup fra 2005. Han var venner med nogle af de tiltalte i sagen. Jeg har også mødt ham i forbindelse med terrorsagen fra Vollsmose fra 2006, hvor han fortalte mig, at han netop var kommet hjem fra Yemen, og sagde at han var blevet tilbageholdt af de yemenitiske myndigheder, som havde tortureret ham, siger Claus Buhr.

Claus Buhr tilføjer at Abdul Malik er en kendt skikkelse i det yderligtgående danske islamistiske miljø.

PET kan hverken be- eller afkræfte

PET siger til DR Nyheder, at de hverken kan be- eller afkræfte, at denne person er omkommet i Syrien.

Udenrigsministeriets Borgerservice er ved at undersøge sagen.

Facebook
Twitter