Tema Terrorangreb i Spanien

Dansk øjenvidne: Jeg så gerningsmand stikke af

Danske Niklas Tønnesen var nær Ramblaen, da en varevogn påkørte en række fodgængere.

Her i centrum, hvor angrebet er sket, er der helt 'lock down'. Der er ingen, der får lov til at gå ud på gaden, hverken presse eller noget som helst, siger Niklas Tønnesen, der var nær La Rambla, da en en varevogn påkørte en række fodgængere. (Foto: ANDREU DALMAU © Scanpix)

En varevogn har påkørt en række fodgængere på det berømte hovedstrøg Ramblaen.

Og danske Niklas Tønnesen var tilstede nær det befærdede turiststrøg. Han driver en café tæt på Ramblaen.

- Jeg så i hvert fald to livsløse personer. Jeg tror let, at dødstallet kan komme til at stige. Jeg sad med en alvorligt tilskadekommen. Jeg forsøgte at give hjertemassage og kunstigt åndedræt, siger Niklas og tilføjer:

- Der var børn og unge piger, som nærmest havde fået revet benene af.

Spansk politi jagter netop nu den gerningsmand, der førte bilen. Niklas Tønnesen fortæller, at han så gerningsmanden stige ud af bilen og stikke af.

- Jeg løber op til Ramblaen og ser folk stikker efter en fyr. Han havde været klemt fast inde i bilen, for den var totalskadet. En stor fyr hiver ham ud og giver ham et par på hovedet. Flere folk sætter efter ham. Der var en masse panik, fortæller Niklas Tønnesen.

Dansk øjenvidne, Niklas Tønnesen, fortæller til DR.

Folk er rædselsslagne

Myndighederne beder folk om at holde sig fra den centrale del af Barcelona i øjeblikket. Metrostationer er lukkede, og vejafspærringer er sat op flere steder.

- Her i centrum, hvor det er sket, er der totalt 'lock down'. Der er ingen, der får lov til at gå ud på gaden, hverken presse eller noget som helst, siger Niklas Tønnesen og tilføjer:

- Folk er rædselsslagne, de er flygtet til de nærmeste barer og cafeer. Det var meget grumt. Vi står i en bar nu og er blevet bedt om at blive indendøre. Vi sidder med folk, der mangler deres venner. Der er total udgangsforbud for alle mennesker lige nu.

Danskere i Barcelona opfordres til at ringe hjem til deres pårørende. Og er man i nød i den spanske storby, kan man ringe til Udenrigsministeriets Borgerservice på telefon +4533921112.