Dansk øjenvidne: Skrigende folk kom løbende ud fra arenaen og var i panik

En eksplosion til en koncert i Manchester har dræbt 22 personer og såret 59.

Danske Hanne Karger Jespersen sad i sin sofa og så fjernsyn, da hun pludselig hørte et højt brag.

Hun skyndte sig ud på sin altan, hvor hun har udsigt lige ud til Manchester Arena.

- Der begyndte at lugte meget af røg, og kort tid efter løb der en masse skrigende folk ud fra arenaen samt togstationen og var i fuldstændig panik. Folk løb over parkeringspladser og gader for at komme væk, siger den 23-årige kvinde, der har boet og arbejdet i Manchester i to år.

Få minutter efter eksplosionen kom de første 40 til 50 politibiler samt 20 ambulancer i høj fart til stedet, og Hanne Karger Jespersen beskriver, at trafikken blev helt kaotisk foran spillestedet.

- Alle mine naboer stod også uden for på altanerne og kiggede. Vi kunne alle sammen godt høre og se, at det så meget alvorligt ud, siger hun.

Eksplosionen, som Hanne Karger Jespersen hørte, fandt sted i foyeren i Manchester Arena cirka kl. 23.30 dansk tid efter en koncert med den amerikanske popsangerinde Ariana Grande.

Greater Manchester Police har meddelt på Twitter, at 22 personer indtil videre er døde, og 59 er såret efter angrebet. De er alle blevet kørt til nærliggende hospitaler og bliver behandlet for deres skader. Myndighederne har endnu ikke oplyst, hvor kritisk tilstanden er for de mange sårede.

Ifølge chefkonstabel Ian Hopkins fra Greater Manchester Police efterforsker politiet hændelsen som terror.

Hanne Karger Jespersen har frygtet, at et angreb kunne finde sted, men ikke, at det skulle ske blot 100 meter fra hendes lejlighed.

- Det er meget surrealistisk. Jeg er ret chokeret og bange over, at det er sket så tæt på, siger hun.

"Jeg kunne mærke eksplosionen ind brystet"

Tusindvis af Ariana Grande-fans var på vej hjem, da eksplosionen skete. Flere af koncertgæsterne har delt deres øjenvidneberetninger med udenlandske medier.

De beskriver, hvordan folk gik i fuldstændig panik, da braget lød.

- Vi var på vej ud, og lige da vi var ved døren, kom der en massiv eksplosion. Alle skreg. Det var en kæmpe eksplosion. Jeg kunne mærke den ind brystet. Det var kaotisk. Alle løb og skreg, mens de forsøgte at komme væk, siger øjenvidnet Catherine Macfarlane til nyhedsbureauet Reuters.

En anden kvinde, der var taget til koncert med sin datter, fortæller, at der var mange børn og unge til koncerten, og flere var uden deres forældre.

- Der var en masse børn uden forældre. Der var ingen til at berolige dem. Folk skubbede og masede. Det var forfærdeligt. Det var rent kaos. Jeg forsøgte at berolige folk, og jeg sagde til børnene, at det bare var en ballon. For der var panik, og vi blev mast. Det ville ikke overraskede mig, hvis folk er blevet mast ihjel i aften, siger Karen Ford fra Sheffield til BBC.