Dansk pilot: Vi lever, vi lever!

Den danske pilot Troels Hansen ringede straks til sin kone, da han var blevet reddet fra isen, hvor han havde opholdt sig i 15 timer efter en nødlanding.

Troels Hansen og Oliver Edwards-Neil var taget til USA for at købe et Cessna-fly. Planen var derefter selv at flyve flyet hjem til Sverige i etaper. Men over Canada opstod der motorproblemer. (Foto: Privatfoto © DR)

Ved 9 tiden i går morges kom to politimænd og ringede på døren hjemme hos svenske Martina Wallén Hansen.

- Jeg vidste med det samme, hvorfor de kom, fortæller hun til DR Nyheder.

Hendes danske mand, 45-årige Troels Hansen, og hans 25-årige ven, Oliver Edwards-Neil, var nemlig ved selv at flyve et lille Cessna Skymaster fly til Sverige fra Ohio i USA, hvor Troels Hansen havde købt det.

Timer i uvished

Martina Wallén Hansen havde ikke været nervøs, da hendes mand tog af sted på turen, for Troels Hansen er en erfaren pilot, og også flykaptajn i sit job. Men nu frygtede hun, at der kunne være sket de to noget på turen.

Politimændene kom da også ganske rigtigt, for at meddele at flyet med hendes mand og vennen nu frygtedes at være styrtet ned, og at redningsfartøjer ledte efter dem.

Herefter gennemlevede Troels Hansens familie nogle frygtelige timer.

- Vi sad inde i stuen hele dagen og ventede og ventede. Børnene græd, fortæller Martina Wallén Hansen.

Men lidt i fire om eftermiddagen bankede skæbnen på døren for anden gang. Denne gang med den glædelige meddelelse, at de to mænd var blevet fundet i god behold.

Overlevede i 20 minusgrader

Det var nemlig lykkedes Troels Hansen og Oliver Edwards-Neil at nødlande Cessna Skymaster flyet i farvandet syd for Iqaluit i Nanavut i Canada.

Her havde de overlevet natten på en isflage i 20 minusgrader ved at hoppe og massere hinanden, indtil de 15 timer senere blev fundet i god behold af en fiskerbåd.

- Det var som at have været midt i en dårlig drøm og så pludselig vågne op. Det var et mirakel, siger Martina Wallén Hansen til DR Nyheder.

Vi lever

Og kort efter den glædelige besked, fik hun lejlighed til selv at tale med sin mand, da han ringede fra hospitalet.

- Vi lever, vi lever, vi lever, var ifølge Martina Wallén Hansen, det første Troels Hansen sagde i telefonen til sin kone.

Hun mener, at Troels Hansens erfaring som pilot kan have været afgørende for, at det lykkedes de to at slippe helskindede fra den voldsomme oplevelse.

- Han er en dygtig pilot, og han forstår at holde hovedet koldt. Jeg tror også, det er derfor det er lykkedes dem at lande, og at overleve natten under de betingelser i bidende kulde, siger hun til DR Nyheder.

Facebook
Twitter