Dansk samler udlåner sin 12 meter lange T-Rex til tysk museum

En dansk fossilsamler har udlånt skelettet af en Tyrannosaurus rex til det naturhistoriske museum i Berlin.

Den 12 meter lange dinosaurus - Tristan - er angiveligt blevet opkaldt efter den danske samlers søn. (Foto: BRITTA PEDERSEN © Scanpix)

Et 12 meter langt skelet af en Tyrannosaurus rex bliver udstillet på det naturhistoriske museum i Berlin fra torsdag.

Det 66 millioner år gamle dyr, der har fået navnet Tristan, er lånt ud til den tyske hovedstad af den danske fossilopkøber og forretningsmand Niels Nielsen.

Han har angiveligt opkaldt den store dinosaurus med det skrækindjagende kæbeparti efter sin søn.

- Dinosaurusser trækker folk til museer, og sådanne udstillinger opmuntrer børn til at interessere sig for forskning, fortalte Niels Nielsen verdenspressen under præsentationen af Tristan onsdag, skriver AFP.

Er fundet i USA

Der findes omkring 50 udgravede skeletter i verden af det forhistoriske rovdyr.

Mange tilhører dog private samlere og er derfor utilgængelige for offentligheden. Tristan betegnes som et af de mest komplette eksemplarer.

Den danske samler Niels Nielsen, der har udlånt det store Tyrannosaurus-skelet til det naturhistoriske museum Berlin i tre år, bor normalt i London. (Foto: BRITTA PEDERSEN © Scanpix)

Tristan blev gravet ud i den amerikanske delstat Montana i perioden 2010-2012. Skelettet er 12 meter langt, fire meter højt og kom til Berlin i 300 separate dele.

Heraf er 170 dele originale, mens resten er reproduktioner.

I de tre år, Tristan skal opholde sig på museet i Berlin, vil et hold af 70 forskere studere skelettet i et forsøg på at fastslå en mere præcis alder og lære mere om dyret, som er det største og mest avancerede i dinosaurfamilien.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter