Dansk soldat hårdt såret i Afghanistan

Soldaten blev ramt af skud under en patrulje til fods øst for Gereshk. Han blev fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

(Foto: Ronny Rasmussen © HOK)

Under en patrulje til fods øst for Gereshk i Afghanistan er en dansk soldat blevet hårdt såret, efter han blev ramt af skud.

Det oplyser Hærens Operative Kommando, HOK, i en pressemeddelelse.

- Den danske soldat var på operation med sin enhed, og på et tidspunkt er de væk fra deres køretøjer.

- Der kommer de i kamp med, hvad vi regner med er nogle af de oprørsstyrker, som opererer nede i Helmand, og han bliver ramt af skud, oplyser oberstløjtnant Jens Riis til Ritzau.

Soldaten modtog straks førstehjælp af sine kammerater, før han blev fløjet med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han nu er stabil og udenfor livsfare.

Kommer fra Ingeniørregimentet i Skive

HOK forventer dog, at den danske soldat sendes hjem til Danmark.

- Han er stadig under behandling på felthospitalet på Camp Bastion, så afhængig af hans endelige diagnose skal han sikkert hjem. Så snart lægerne siger go, og vi har et fly, der passer, så kommer han hjem, fortæller Jens Riis.

HOK oplyser, at de nærmeste pårørende er underrettet.

Den hårdt sårede soldat er fra det nye hold, ISAF hold 14, og er fra ingeniørdetachementet, som er udsendt fra Ingenørregimentet i Skive.

Hold 14 overtog formelt ansvaret den 3. august fra hold 13, hvor ikke én eneste soldat er blevet dræbt under udsendelsen.

Det er næsten et år siden, at en dansk soldat senest er blevet dræbt i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan.

/ritzau/

Facebook
Twitter