Dansk sygeplejerske i USA: Folk var nervøse

Skadestuen blev hurtigt afspærret, og 40-50 betjente stod vagt ved hospital tæt på gerningssted.

Hurtigt efter alarmen lød på Loma Linda-hospitalet i San Bernardino i Californien, blev der sat telte op, så de sårede kunne blive tilset med det samme. (Foto: PATRICK T. FALLON © Scanpix)

Afspærring af skadestuen og 40-50 betjente uden for hovedindgangen.

Sådan var situationen kort tid efter skyderiet i et plejecenter i San Bernardino i Californien, fortæller Lars Breuning, sygeplejerske på Loma Linda-hospitalet, der ligger 3-4 km fra gerningsstedet.

- Vores chef kommer ud og siger, at der er sket noget, og det spredes fra mund til mund. Fjernsyn bliver tændt på stuerne, og vi finder ud af, hvad der er sket. En telefonkæde bliver aktiveret, så alle ved det inden for et par minutter. Folk er nervøse, kigger omkring og taler sammen, siger han.

Ifølge Lars Breuning bliver afdelingerne lukket ned, dørene bliver lukket, og der er ekstra sikkerhed ved hovedindgangen.

- Skadestuen bliver lukket for andre patienter, der bliver henvist til andre hospitaler, og vi får besked på at holde øje med mistænkelige typer. Ved bandekriminalitet har vi haft episoder, hvor nogen er kommet ind på hospitalet for "at gøre arbejdet færdigt", siger han.

- De sårede bliver hurtigt tilset, og fire kommer på operationsbordet med det samme. En af dem på min afdeling, intensiv hjerteafdeling,, siger den danske sygeplejerske.

På Loma Linda-hospitalet, der er områdets største, træder katastrofeberedskabet i kraft, og der gøres klar til evakuering, To mistænkte gerningsmænd er dræbt af politiet, og en tredje mistænkt er anholdt, så situationen på hospitalet er nu næsten normal.

- De mange betjente står stadig udenfor, og skadestuen er stadig afspærret, siger Lars Breuning, som ikke er nervøs for at skulle hjem, for han har desværre tidligere oplevet lignende situationer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk