Dansk turistbus er væltet i Sverige: Ingen er kommet alvorligt til skade

Elever fra Vesterdal Efterskole på Fyn var ombord på bussen, som væltede i Midtsverige.

Der er ingen alvorlige tilskadekomne, efter at en turistbus med 42 elever fra Vesterdal Efterskole på Fyn først på eftermiddagen væltede nær Lofsdalen i Midtsverige.

- Kort før vores destination er den ene bus kommet for tæt på rabatten og er stille væltet om på siden ned i den bløde sne, skriver efterskolen på sin Facebook-profil.

- Elever, personale og chauffører fra den væltede bus befinder sig nu alle på en gård tæt ved uheldsstedet. Her tilses de af læger og redningsfolk. Enkelte har fået lidt knubs, men intet alvorligt, lyder det videre fra efterskolen.

Turistbussen væltede et par kilometer fra Lofsdalen i Härjedalen Kommune.

Busselskabet er i gang med at få krisepsykologer til stedet, skriver skolen.

- Flere er naturligt berørt af situationen og busselskabet har iværksat, at der kommer krisepsykologer, der kan bidrage til at bearbejde oplevelsen, fremgår det.

Fire måtte en tur på skadestuen

Forstander på Vesterdal Efterskole, Peter Aagaard Johnsen, fortæller om et relativt udramatisk forløb.

- Vi kører i to busser, og den forreste får et hjulsæt ud i rabatten og lægger sig ned på siden. Sådan beskriver det personale, der var med, det for mig, siger forstanderen.

Han fortæller, at der var 42 elever ombord og dertil personale og noget familie. Enkelte har fået knubs.

- Der er selvfølgelig nogle, der blev forskrækkede. Men de har det godt. Der er fire elever, som efter at være blevet tilset af læger, er blevet kørt til skadestuen. Uden blå blink, men stille og roligt for lige at være helt sikker på, at der ikke er noget at komme efter, siger Peter Aagaard Johnsen.

Den anden bus har afleveret sine passagerer til skisportsstedet Lofsdalen, som var udflugtens destination, og kører efterfølgende tilbage efter elever, personale og familiemedlemmer.

- Dem samler vi i aften. Vi har fået et lokale stillet til rådighed heroppe, hvor vi kan mødes. Så kommer der en krisepsykolog fra busselskabet, der kan tale med dem, som har behov for det, siger forstanderen, som forventer, at efterskolens skitur fortsætter trods ulykken.

Øjenvidne: Vejen var ikke ryddet for sne

Ifølge den svenske tabloidavis Expressen blev ulykken ringet ind omkring 13-tiden.

Avisen viser billeder af bussen, som er væltet fra vejen og ned ad en skråning på knap en meters højde og ligger på siden i sneen.

- Jeg har ikke det fulde billede endnu, men det er en dansk bus med omkring 40 yngre passagerer, siger Niclas von Essen fra redningstjenesten til avisen.

Ifølge avisen sner det fortsat kraftigt i området, hvor der ligger flere populære skisportssteder.

Et øjenvidne siger, at vejbanen, hvorfra bussen kørte galt, endnu ikke var blevet ryddet.

- Vi ankom lige efter, at bussen var kørt ud over rabatten. Bussen var gledet af vejen og havde lagt sig på siden. På det tidspunkt står flere personer på vejen ved bussen, og en del virker chokerede, siger billisten Ola Andersson til Expressen

Vejen, hvor ulykken skete, blev lukket under redningsarbejdet, men forventes at åbne igen omkring 15.30.

Rettelse: I tidligere versioner af denne historie omtalte vi elevernes efterskole som Vesterby Efterskole. Det er siden rettet til skolens rette navn, Vesterdal Efterskole.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk