Dansk vidne: Vi løb over døde

Jersper Bornak oplevede terrorangrebet Mumbai på tætteste hold. Han lå i dække under et bord, mens terroristerne gik rundt på Café Leopold og affyrede skud.

(© DR)

Jesper Bornak var ved at spise middag med fem besætningsmedlemmer fra Lufthansa på Café Leopold i det sydlige Mumbai, da kuglerne begyndte at flyve om ørerne på selskabet.

- Først troede jeg, det var fyrværkeri. Men da jeg hørte bomben sprænge, var jeg ikke i tvivl om at det var et terrorangreb, fortæller Jesper Bornak til P3 Nyhederne.

Skud i cafeen

Alle vinduerne er smadrede, og noget af taget falder ned og rammer Jesper Bornak på skuldrene.

En pige, der sidder skråt overfor ham går i panik, så han tager fat i hende og kaster dem begge på gulvet under et bord. En anden mand fra selskabet lægger sig ovenpå Jesper Bornak

- Vi ligger så os tre under bordet, mens der bliver skudt heftigt på cafeen. Jeg kan ikke se noget. Jeg kan kun høre, hvad der sker, forklarer Jesper Bornak.

Han kan høre mændene gå rundt i cafeen, flytte bordene og affyre små byger af en til tre skud. De mange skud bliver kun afbrudt da mændene skifter magasin.

- Han affyrer skud ved siden af

- Der kommer en af dem hen og går forbi vores bord. Der er glasskår over det hele, og jeg kan høre han går på glasskår umiddelbart ved siden af os. Og så affyrer han et par skud ved siden af. Det var så desværre på en indisk pige, som sad skråt bag os. Hun døde af det desværre, fortæller han.

På et tidspunkt forsøger de to terrorister at komme op i den bar, der ligger ovenpå cafeen. Men det lykkedes dem ikke, så de går ud i køkkenet.

Det ser manden, der ligger sammen med Jesper Bornak, så han råber at de skal tage chancen og løbe ud af cafeen.

- På vej ud af cafeen løber vi over døde. Eller de ser ud til at være døde, siger han.

Skjult hos en lokal

Udenfor bliver der affyret skud, og i panikken mister Jesper Bornak grebet i pigen. Hun løber i retning af skuddene, mens han selv og en gruppe andre løber i modsat retning.

De kommer ind i en sidegade, hvor de får kontakt til en lokal, der skjuler dem i sit hjem. Herfra ringer Jesper Bornak til en ven, og beder ham kontakte Udenrigsministeriet. Han er nu tilbage i Danmark, men er fortsat rystet.

- Da vi lå der, og jeg kunne høre de gik rundt og skød, der var jeg egentlig afklaret med det. Jeg var ikke bange mere. Jeg var ret sikker på, jeg nok ville blive skudt. Og jeg vidste, det kunne få værst tænkelige udgang, siger han til P3 Nyhederne.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b70cea11f9d0ee03e1737

FacebookTwitter