Danske Alexander flyttede til New York for tre uger siden, men har stadig ikke mødt sine nye kollegaer

Det er ensomt at være ny i en nedlukket storby, fortæller Alexander Langhede Andersen.

Alexander Langhede Andersen er flyttet til et New York, der langt fra ligner sig selv. (Foto: PRIVATFOTO © Frederik Wentzel Larsen)

- Det var selvfølgelig ikke sådan her, jeg håbede, at det skulle starte, men jeg er glad for at være her.

Sådan siger danske Alexander Langhede Andersen.

For knap tre uger siden flyttede han til New York for at arbejde med online marketing for et firma, der sælger smykker online.

Mindre end to

døgn
senere blev der indført indrejseforbud til USA, og snart begyndte staten New York at lukke ned for biografer, skoler og træningscentre.

- Jeg har havde ikke regnet med, at det skulle gå så hurtigt, fortæller han.

Alexander Langhede Andersen skulle være startet på sit nye arbejde den 13. marts, men på grund af corona-udbruddet, der især bed sig fast i New York-området, blev alle medarbejderne på hans nye arbejdsplads sendt hjem, inden hans første arbejdsdag.

- Jeg har ikke mødt nogen af mine nye kollegaer endnu udover over Skype, siger danskeren, der i to og en halv uge har arbejdet hjemmefra.

Alexander Langhede Andersen tilbringer stort set alle døgnets timer på sit værelse på grund af nedlukningen af New York. (Foto: Alexander Langhede Andersen)

- Det er en ret speciel situation, når man kommer til en ny by, ikke kender nogen og gerne vil møde sine nye kollegaer, siger han.

Ikke udsigt til nye bekendtskaber foreløbigt

Kontoret, hvor Alexander Langhede Andersen skulle have arbejdet, er ligesom tusindvis af andre i USA lukket på ubestemt tid. Derfor arbejder han hjemmefra på et værelse, han lejer i bydelen Brooklyn.

- I starten syntes jeg, at det var lidt svært, fordi man brugte så meget tid derhjemme, og det var stadigvæk et hjem, hvor jeg ikke rigtig følte mig hjemme endnu, siger han.

Han ærgrer sig over ikke at kunne møde sine kollegaer endnu. Samtidig er det hårdt at være ny i en storby uden mulighed for at møde nogen nye mennesker, siger han.

- Det er ret ærgerligt heller ikke at kunne lære nogen nye mennesker i byen at kende, når man ikke kender en eneste og måske skal vente halvanden måned eller længere, før det kan lade sig gøre, siger han.

Her kan du se, hvordan smittetallene har udviklet sig i USA, Italien og Spanien siden de registrerede de første 100 tilfælde:

- Man vil selvfølgelig gerne ud og møde nogle mennesker og skabe nogle relationer i byen, siger danskeren.

Han synes dog, at situationen er blevet bedre.

- Jeg tror, at jeg har vænnet mig til, at man bare må blive komfortabel med det. Jeg er rigtig glad for at være her og er faldet godt til trods omstændighederne.

Derudover hjælper det at holde kontakten til venner og familie i Danmark, siger Alexander Langhede Andersen, der også tidligere har opholdt sig længere perioder i udlandet.

- Jeg synes, at det er ensomt her på mit lille værelse, men jeg ved ikke, om det er så meget værre end situationen for de mange danskere, der også sidder derhjemme nu.

Trump holdt igen

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har mødt kritik for ikke at tage truslen fra virusset alvorligt. Han har blandt andet talt imod at lukke for store dele af økonomien ned, da kuren ifølge præsidenten dermed kan blive værre end problemet.

- Jeg kom jo fra Danmark, hvor man tog situationen meget seriøst. I starten følte jeg, at det hele var noget mere afslappet herovre, og man så stadig mange mennesker i gaderne, selv om det nok var færre end normalt.

Sådan er det dog ikke længere, fortæller han.

Da danskeren lige var ankommet til New York, oplevede han, at der blev hamstret. Siden er situationen blevet mere normal, siger han. (Foto: Alexander Langhede Andersen)

- Der er folk i supermarkederne, men det er det eneste sted, hvor man ser folk.

For ti dage siden beordrede New Yorks

guvernør
, Andrew Cuomo, de fleste newyorkere til at blive hjemme og undgå større forsamlinger.

Siden har Alexander Langhede Andersen ikke set meget andet af byen, der normalt ikke sover, end det nærmeste lokalområde.

Her er det muligt at opleve Brooklyns gader stort set uden mennesker, fortæller han.

Risikerer millioner af dødsfald

USA har nu konstateret flere end 141.000 tilfælde af coronavirus, og over 2.500 er døde. Her er delstaten New York med over 60.000 bekræftede tilfælde og over 1.000 døde landets hårdest ramte område.

På et

pressemøde
i nat dansk tid lød meldingen fra Det Hvide Hus, at flere millioner amerikanere kan miste livet, hvis krisen ikke
håndteres
.

Her erkendte præsidenten, at der er tale om "forfærdelige tal".

- Men hvis vi kan holde

dødsfaldene
nede på mellem 100.000 til 200.000 mod
potentielle
2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde, lød det.

- Men jeg tror, at det kommer til at tage en del længere tid her i USA end i Danmark, fordi man har været så længe om at tage de rette beslutninger herovre.

Han forholder sig optimistisk, selvom situationen kan betyde, at der går lang tid, før han rent faktisk får set sin arbejdsplads.

- Jeg tror, at jeg kommer til at arbejde her fra mit værelse den næste halvanden eller to måneder, siger han.

Præsident Trump udtrykte i sidste uge ønske om at genåbne store dele af USA igen efter

påske
.

I nat var budskabet dog et andet:

- Vi forventer at være på benene igen omkring 1. juni. Det tror vi. En masse fantastiske ting vil ske, lød det fra Donald Trump.

Facebook
Twitter