Danske ambassadefolk hjælper turister i Hurghada

Flere danske turister har valgt at afbryde deres ferie og tage med fly hjem til Danmark i nat.

Ekstra mange sikkerhedsfolk bevogter Bella Vista Hotel og Resort. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)

Lørdag formiddag ankom to danske ambassade-medarbejdere til badebyen Hurghada, der fredag aften blev ramt af et angreb mod et hotel med flere danskere.

Her er de i gang med at undersøge situationen og sikkerheden nærmere for de omkring 1400 danske turister, der befinder sig i området.

- Jeg har netop talt med min kollega fra ambassaden i Kairo. De ankom til Hurghada her til formiddag. De har brugt eftermiddagen på at tale med de rejseselskaber, der har danskere i området, og indtrykket er, at der er ro blandt danskerne dernede, siger kontorchef i Borgerservice Jette Lund til DR Nyheder.

Der var flere danskere på Bella Vista Hotel og Resort, der blev angrebet af to mænd.

- De har en god dialog med deres rejseselskaber - nogle har valgt at flytte hotel, andre valgt at de vil hjem i nat, og der er også nogle, der bliver boende, fortæller Jette Lund.

Blandt de mange gæster på hoteller har 22 turister fra Danmark, Norge og Sverige valgt at afslutte ferien, skriver Ritzau.

- Ud af de 90 skandinaviske turister har 22 takket ja til at komme hjem før tid. De tager i lufthavnen her senere på aftenen og flyver hjem lidt over tre i nat egyptisk tid, siger Apollo Rejsers kommunikationschef, Glenn Bisgaard, til Ritzau.