Danske gidsler er samlet og har det godt

En uge efter pirat-overfaldet på deres lystyacht er de syv danske gidsler nu ført ind i land i Somalia. Og de er samlet.

Den danske journaliststuderende Laura Marie Sørensen har kontakt med højtstående pirater i Somalia.

De syv danske gidsler bliver holdt fanget i et bjergområde, der hedder Kaarkaar. Og modsat en række forlydender - så bliver de syv danskere holdt fanget samlet og de tre børn har angiveligt adgang til de skolebøger, som de havde med på skibet.

Det oplyser højtstående pirat-kilder til to danske journalist-studerende, der er i Somalias pirat-zone, og som TV Avisen har kontakt med.

- De syv gidsler er samlet og har det godt. Piraterne sørger for, at gidslerne får mad og drikke, lyder det fra de to studerende.

Og hvis gidslerne bliver syge eller får problemer med varmen, vil piraterne sørge for hjælp til dem. Det siger Laura Marie Sørensen, den ene af de to danske journaliststuderende.

Hun tilføjer, at piraterne, der har taget danskerne, er i samme klan, som de de pirater, de to journaliststuderende er i kontakt med.

Piraternes oplysninger til journalisteleverne stemmer overens med de oplysninger, som DR Nyheder har fra Udenrigsministeriet. De har oplyst, at pårørende til gidslerne i går har talt med dem på satelittelefon netop fra Udenrigsministeriet.

- Gidslerne har fortalt, at børnene har deres skolebøger med og kan arbejde med dem. Og at de alle forsøger at opretholde en hverdag.

Facebook
Twitter