Danske og norske flag vajer i Marokko: Hundredvis mindes Louisa og Maren

PET har bekræftet, at drabene på de to kvinder er terrorrelaterede.

Drabene på 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland har rystet indbyggerne i landsbyen i Atlasbjergene, der har godt 3.000 indbyggere. Deres mål var at nå Toubkal-bjerget, der er den højeste tinde i Atlasbjergene.

De lokale i den marokkanske bjergby Imlil mindes i dag danske Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde, Maren Ueland, som mandag blev dræbt under en vandretur i Atlasbjergene.

Landsbyen var det sidste stop for de to kvinder, inden de begav sig ud på turen, og ifølge DR-journalist Jakob Vinde Larsen, som befinder sig i byen, er der mødt omkring 600 mennesker op til mindehøjtideligheden.

Mange af dem står med danske og norske flag i hænderne.

- I de taler, der er blevet afholdt, er det blevet nævnt, hvor dybt berørt man er af de to drab, fortæller han.

  • Drabene på 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland har rystet indbyggerne i landsbyen i Atlasbjergene, der har godt 3.000 indbyggere. Deres mål var at nå Toubkal-bjerget, der er den højeste tinde i Atlasbjergene. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)
  • "Terror har ingen religion", står der på nogle af de skilte, som de lokale har taget med til dagens mindehøjtidelighed. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)
  • De to blev fundet dræbt mandag, og PET har mandag bekræftet, at drabene er terrorrelaterede. 13 personer er blevet anholdt af marokkansk politi. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)
  • Der er blevet lavet en lille allé med lyst op blomster, som leder op til dette bord med billeder af de to dræbte. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)
  • . Senere i dag vil der blive afholdt mindehøjtideligheder foran både den danske og den norske ambassade i hovedstaden, Rabat. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)
  • I går blev der afholdt et fakkeltog i den norske by Bryne, hvor Maren Ueland kom fra. Flere hundrede nordmænd deltog i ceremonien. (Foto: © Ness, Scanpix)
1 / 6

En af dem, der er mødt op, er Sarah Mumtaz, som til daglig arbejder på et hotel i storbyen Marrakech, en times kørsel derfra.

Selvom der lige nu florerer en video rundt på de sociale medier, hvor tre af de anholdte erklærer deres troskab til terrororganisationen Islamisk Stat, så understreger Sarah Mumtaz, at drabene "intet har med islam at gøre".

- Dem, der har gjort det, har intet at gøre her. De er mordere, og jeg er så ked af alt, hvad der er sket. Det er vi alle, som er samlet her i dag, siger hun og fortsætter:

- Jeg er selv muslim og marokkaner, og det er jeg stolt af at være. Men det, der er sket, har intet med islam at gøre. Og de mennesker, der har gjort det, er ikke marokkanere.