Danske soldater stopper med at træne irakiske soldater

Ifølge Forsvaret indstiller de danske styrker midlertidigt alle træningsaktiviteter i Irak.

Forsvarsministeriet oplyser, at der fortsat er 140 danske soldater i Irak for primært at træne de irakiske styrker. (Foto: Bjarke Feldt)

De danske soldater i Irak indstiller al træning af irakiske styrker som følge af amerikansk drab på iransk militærleder. Det oplyser Forsvaret.

Det er træningsaktiviteter, som er led i Operation Inherent Resolve, der indstilles, skriver Ritzau på baggrund af en mail fra Forsvarskommandoen.

Også aktiviteterne ved Natos Mission Iraq i Bagdad, som Danmark bidrager med cirka ti soldater - stabsofficerer - til, indstilles midlertidigt.

Til Ritzau oplyser forsvaret, at de danske soldater har det godt, men at beredskabet er blevet skærpet.

- Konkret har soldaterne skærpet fokus på deres egen sikkerhed. Det betyder blandt andet, at de danske soldater har deres sikkerhedsudrustning med sig rundt, og at de mødes hyppigere end normalt.

Hævn over USA

General Qassem Soleimani blev dræbt af et amerikansk droneangreb natten til i går.

Iranerne har meldt ud, at de vil have hævn over USA, og Irans øverste åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, sagde i går på stats-tv:

- Alle fjender bør vide, at vores modstand vil fortsætte med dobbelt så meget styrke. En fuldkommen sejr venter de krigere, der dør i den hellige krig, siger Ali Khamenei.

Den magtfulde iranske general var i gang med at lægge planer, der kunne bringe amerikanske liv i fare, skrev den amerikanske præsident, Donald Trump, i går om årsagen til, at man havde valgt at bombe generalens køretøj.

- General Qassem Soleimani har dræbt eller alvorligt såret tusinder af amerikanere over en længere periode, og han planlagde at dræbe mange flere... men blev taget, skrev Trump på Twitter.

140 danske soldater i landet

Siden 2014 har danske soldater været til stede i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat, og de senere år har opgaverne primært handlet om at træne og rådgive den irakiske hær.

Der er ifølge Forsvarsministeriet fortsat omkring 140 danske soldater i landet, men netop nu var de ikke i gang med træning, skriver Forsvaret i seneste 'Mission Update':

- Træningspausen går med genforsyning, vedligeholdelse af både materiel og egne soldatermæssige færdigheder, træning med amerikanske og britiske soldater og planlægning af den kommende uddannelsesperiode.

Brændende dele af et køretøj ses her på en vej i Bagdads internationale lufthavn efter fredagens amerikanske angreb. (Foto: - © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk